Днями політичні партії «УКРОП» та «Опозиційний блок» провели партійні конференції, на яких визначилися зі своїми кандидатами в народні депутати у 151 окрузі.

Хоча станом на 30 травня в ЦВК офіційно зареєстровано лише двох кандидатів у народні депутати по 151 округу – Сергія Мамояна («Партія простих людей») та Віталія Ольшанського (самовисуванець), ще три партії назвали прізвища потенційних кандидатів, яких планують висунути на вибори.

27 травня партії «УКРОП» та «Опозиційний блок» провели партійні конференції, на яких оприлюднили прізвища своїх кандидатів. «УКРОП» висунув Інну Авраменко, «Опозиційний блок» - Олександра Березнянського. Раніше прізвище потенційного кандидата назвали й в партії «Рідне місто». Ним став Анатолій Попельнюх.

29 травня під час з’їзду партії про наміри брати участь у виборах народного депутата заявили в партії «Об’єднання «Самопоміч». Проте з’їзд був перенесений на 5 червня, ктоді й буде офіційно назване прізвище потенційного кандидата.

ОПОРА проаналізувала «портрети» потенційних кандидатів в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради у 151 одномандатному виборчому окрузі.

Анатолій Попельнюх

30 05 Partii vysuvajut svoih kandydativ u narodni deputatyphoto1

Потенційний суб’єкт висування  - партія «Рідне місто». Про йомовірне висування кандидата в ЗМІ 12 травня повідомив голова Полтавської обласної організації «Рідне місто» Валерій Пархоменко.

Анатолій Попельнюх народився 23 травня 1955 року. Проживає в місті Гадяч, який входить до 151 виборчого округу.  Нині безпартійний. Обіймає посаду директора ТОВ НВП «Нафтогазсервіс». На місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом Полтавської обласної ради від партії «Рідне місто» (ТВО № 48). Раніше, у 2010 році був обраний депутатом Полтавської облради від політичної сили «Партії регіонів». У виборах народних депутатів братиме участь вперше.

Інна Авраменко

30 05 Partii vysuvajut svoih kandydativ u narodni deputatyphoto2

Потенційний кандидат у народні депутати від політичної партії «УКРОП», членом якої є. Це рішення було прийняте керівництвом партії 27 травня під час 8-го з’їзду, який відбувся в Києві. Участь у з’їзді взяв 41 делегат.

Інна Авраменко народилася 24 червня 1976 року. Проживає в місті Глобине, яке належить до 150 виборчого округу. Зареєстрована як фізична особа-підприємець. У рідному місці займається роздрібною торгівлею, наданням в оренду майна, а також посередництвом в розміщенні реклами в ЗМІ. На місцевих виборах 2015 року була обрана депутатом Полтавської обласної ради від партії «УКРОП» (ТВО № 4). Кандидатуру Інни Авраменко на виборах народного депутата висунули вперше.

Олександр Березнянський

30 05 Partii vysuvajut svoih kandydativ u narodni deputatyphoto3

Член політичної партії «Опозиційний блок», від неї ж і є потенційним кандидатом. Рішення про висування було прийнято 27 травня під час VII з’їзду партії, який відбувся в Києві. Інформація про кількість делегатів, які взяли участь у з’їзді відсутня.

Олександр Березнянський народився 1 лютого 1986 року. Проживає у Кременчуці. Перший заступник голови регіональної організації «Опозиційний блоку» в Полтавській області. Фізична особа-підприємець. У Кременчуці займається роздрібною торгівлею. На місцевих виборах 2015 року балотувався від «Опозиційного блоку» до складу Полтавської обласної ради, але депутатом не став. У виборах народних депутатів участі не брав.

Нагадаємо, у ВО 151 (Гадяч, Гадяцький, Гребінківський, Лохвицький, Пирятинський, Чорнухинський райони, частина Лубенського району) 17 липня відбудуться проміжні вибори народного депутата у зв’язку з тим, що обраний в цьому окрузі екс-нардеп Тарас Кутовий був призначений на посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

Громадська мережа ОПОРА закликає потенційних суб’єктів виборчого процесу під час виборчої кампанії дотримуватися стандартів чесної конкуренції та проводити передвиборчу агітацію відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина координатор громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: [email protected]
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька[email protected]

Веб-сайт|Фейсбук|Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.