11 лютого спостерігач ОПОРИ зафіксував пошкодження матеріалів передвиборної агітації кандидата на пост Президента України Андрія Садового біля Пересипського мосту.

На місце події викликали працівників поліції і складено відповідну заяву.

news 12 02 2019 Odeschina poshkodjennya bordіv Sadovii ФОТО 1

news 12 02 2019 Odeschina poshkodjennya bordіv Sadovii ФОТО 2 1

ОПОРА нагадує, що, відповідно до ст. 6 та ст. 11 Закону України «Про вибори Президента України», в Україні гарантуються вільні вибори, а агітаційна діяльність зареєстрованих кандидатів здійснюється на засадах законності та заборони незаконного втручання будь-кого у цей процес; рівності всіх кандидатів на пост Президента України та рівності прав партій - суб'єктів виборчого процесу; свободи передвиборної агітації.

Зафіксовані випадки пошкодження агітаційних матеріалів кандидата на пост Президента України мають ознаки перешкоджання агітаційної діяльності кандидата відповідно до ч. 2  ст. 157 Кримінального Кодексу України.

Як повідомили у відділі комунікації поліції в Одеській області, наразі встановлюються обставини події та особа, яка до неї причетна. Вирішується питання про правову кваліфікацію події.

Нагадаємо, що в Одеській області оштрафували розповсюджувачів зовнішньої реклами кандидатів у Президенти, яка не містила вихідних даних.  Також у січні спостерігачі ОПОРИ зафіксували 27 випадків порушення правил ведення агітації від 11 кандидатів.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)