В Одесі ввечері 9 лютого спостерігач ОПОРИ зафіксував пошкодження матеріалів передвиборної агітації кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка.

Так, на одному з білбордів червоною фарбою додані слова «не має», на іншому такою ж фарбою залили фото політика. Обидва рекламні щити розташовані по вулиці Приморській в районі Пересипського мосту.

Представник ОПОРИ викликав працівників поліції на місце для фіксування порушення та складання відповідних заяв.

Як повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, слідчо-оперативна група встановлює обставини події та осіб, причетних до неї.  Наразі вирішується питання про правову кваліфікацію цієї події.

news 10 02 2019 Odeschina poshkodjennya bordіv FOTO 1 1

news 10 02 2019 Odeschina poshkodjennya bordіv FOTO 2 2

ОПОРА нагадує, що ці випадки пошкодження агітаційних матеріалів мають ознаки порушення принципу вільних виборів і ведення вільної, рівної, безперешкодної агітаційної діяльності всіх зареєстрованих кандидатів, які гарантовані ст. ст. 6,11 Закону України «Про вибори Президента України».

Крім того, подія може мати ознаки перешкоджання агітаційної діяльності кандидата відповідно до ч. 2  ст. 157 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, що в Одеській області оштрафували розповсюджувачів зовнішньої реклами кандидатів у Президенти, яка не містила вихідних даних.  Також у січні спостерігачі ОПОРИ зафіксували 27 випадків порушення правил ведення агітації від 11 кандидатів.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)