В смт Білолуцьк Новопсковського району (ОВО №114) кандидат в народні депутати України Валерій Мошенський встановив дитячій майданчик біля селищного будинку культури. Офіційне відкриття дитячого майданчику відбулось 29 травня 2016 р. Слід зазначити, що в день відкриття дитячого майданчика в смт Білолуцьк Валерій Мошенський вважався потенційним кандидатом в народні депутати України в ОВО №114.

114 aidan4uk

114 aidan4uk2

114 aidan4uk3

Інформацію про те, що фінансові затрати з встановлення дитячого майданчика на себе взяла Благодійна Організація «Фонд Валерія Мошенського» представникам Громадянської мережі ОПОРА підтвердив селищний голова смт Білолуцьк Сергій Полтенко: «Наша селищна рада ініціювала встановлення дитячого майданчика біля будинку культури ще в березні 2016 року, коли навіть і не було розмов про парламентські вибори в нашому окрузі. Ми звернулись до «Фонду Валерія Мошенського», щоб вони закупили нам дитячий майданчик, що вони і зробили. З нашого боку, селищна рада і всі небайдужі люди в селищі встановили цей дитячий майданчик навесні, залили цемент під різні конструкції майданчику з метою безпеки і місяць він висихав, в зв’язку з чим і було відкрито майданчик 29 травня. І це ніяк не повязано з участю кандидата в  парламентських виборах. Фонд В. Мошенського допомагає виборцям постійно незважаючи на будь які вибори».

Також інформацію про те, що «Фонд Валерія Мошенського» причетний до встановлення дитячого майданчика в смт Білолуцьк представникам Громадянської мережі ОПОРА підтвердила директор Білолуцької селищної бібліотеки  та член виконавчого комітету Білолуцької селищної ради Тетяна Іванієнко: «Цей дитячий майданчик нам допоміг закупити Валерій Мошенський та його фонд. Самі роботи зі встановлення майданчика проводили небайдужі місцеві жителі та депутати селищної ради. 29 травня цей майданчик був відкритий для наших дітей. В день відкриття був присутній Валерій Мошенський та багато місцевих жителів після чого в будинку культури провели концерт за участю кандидата. Це дуже добра ініціатива, яка значно допомогла мешканцям нашого селища».

Сам кандидат в народні депутати України в ОВО №114 Валерій Мошенський відмовився надавати будь-які коментарі з даного факту.

У той же час на особистій сторінці facebook кандидат в народні депутати Валерій Мошенський написав про відкриття дитячого майданчика за участю його фонда та виклав власне фото з виборцями смт. Білолуцьк на фоні встановленого дитячого майданчику.

114 aidan4uk0

7 червня 2016 року Валерія Мошенського було зареєстровано кандидатом в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №114 на проміжних виборах до Верховної Ради України 17 липня 2016 року (Постанова ЦВК №185).

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, відповідно до статті 74 частини 14 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.»

Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів у депутати утриматися на період виборчої кампанії від дій, що можуть бути розцінені як недотримання норм виборчого законодавства. 

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.