Вчора, 11 вересня, кандидат у депутати Володимир Весьолкін намагався присікти незаконне розклеювання агітації свого конкурента Артура Герасимова в Горлівці на місцях не придатних для цього. Під час фіксації цього інциденту, за твердженнями пана Весьолкіна, на нього було скоєно напад невідомими людьми. Сьогодні на прес-конференції в Донецьку кандидат надав відзняте ним відео вчорашніх подій: http://youtu.be/cOpFuSLNdbI

На відео зафіксовано, як жінка розклеює на паркані плакати з агітацією за Артура Герасимова. На заяви пана Весьолкіна, що це незаконно, вона пропонує поговорити з її керівництвом і вказує на молодиків біля авто. Він спробував поговорити з ними, проте молоді люди всіляко намагалися приховати свої обличчя, ігнорували питання, а потім  взагалі зняли номерні знаки зі свого автомобіля і спробували втікти. На наступних кадрах до місця подій під’їжджають ще кілька людей на сірому автомобілі марки “Hyundai”. За словами Весьолкіна, один з них — Володимир Поддубний, кандидат-самовисуванець по мажоритарному округу №52. “Це — людина з команди Шахова. Його супроводжував чоловік, якого він представив як начальника охорони їхнього штабу", - зазначив Весьолкін. Вони заборонили знімати себе, після чого, за словами Весьолкіна, почали його бити. “Я дістав журналістське посвідчення, а також пригрозив, що стрілятиму з пістолета, на носіння якого маю дозвіл як працівник ЗМІ. Після цього ставлення опонентів одразу змінилося”, - зазначив пан Володимир. Пан Весьолкін викликав міліцію, правоохоронці зафіксували його свідчення. Також він розповів, що зняв побої. Кандидат не виключає, що ця ситуація — це спроба вплинути на нього "через третю силу".

У той же час Володимир Поддубний коментує цю ситуацію таким чином: “Мене взагалі там не було. Все це — фантазії Володимира Весьолкіна, я за них не можу відповідати. Та й про ситуацію я чув лише частково, безпосередньо читав на ресурсі Весьолкіна, то ж про якусь об’єктивність там не йдеться. А зараз я взагалі був у РОВД, писав заяву про те, що у Горлівці зіпсували агітаційні біл-борди зі мною та Артуром Герасимовим. Білою, чорною та синьою фарбою заплямували обличчя”, - повідомив пан Поддубний. На запитання щодо його приналежності до так званої “команди Шахова” він відповів: “Так, ми з Артуром Герасимовим дійсно належимо до команди Сергія Шахова”.

Володимир Весьолкін балотується по мажоритарному округу №51 від ВО “Батьківщина”, Артур Герасимов — самовисуванець по цьому ж мажоритарному округу, до округа №51 входять Микитівський та Центрально-Міський райони міста Горлівки. Володимир Поддубний — кандидат-самовисуванець у мажоритарному окрузі №52, до якого входять міста Дебальцеве та Дзержинськ, а також Калінінський район міста Горлівка.

За коментарями звертайтесь:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар Донецької обласної організації ВГО “Комітет виборців України” та
Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області
+380662701713
 
Довідково:
Громадське спостереження ДОО ВГО КВУ та ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.