Колишнього голову Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолія Грицюка  виключили із партії за порушення статуту політичної сили. Таке рішення прийняли на засіданні бюро партійної обласної організації ВО «Батьківщина», що відбулося 17 вересня. Анатолій Грицюк очолював Волинську обласну організацію ВО «Батьківщина» з 2008 по 2012 рік. 16 вересня його зареєстрували кандидатом в народні депутати в окрузі № 22 (м. Луцьк), як самовисуванця.

Теперішній голова Волинської обласної партійної організації  ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт у коментарі Громадянській мережі ОПОРА заявив, що питання  щодо виключення з партії вирішили одноголосно. «Мене на з’їзді затвердили кандидатом по 22 виборчому округу. Анатолій Петрович Грицюк пішов шляхом самовисування і цим порушив статут партії. На засіданні бюро обласної партійної організації одноголосно проголосувало за виключення Анатолія Грицюка з партії. Хоче на вибори, хай йде, але вже як безпартійний. Чому він зараз  свідомо пішов на те, щоб його виключили з партії, я не знаю», - зазначив Григорій Пустовіт.  

1 grytsiuk

Григорій Пустовіт. Фото: deputat.volyn.ua

Тим часом, Анатолій Грицюк не погоджується з таким рішенням. Громадянській мережі ОПОРА він заявив, що буде подавати апеляцію. «Була попередня домовленість, щоб висуватися по регіональних партійних списках. Григорій Пустовіт мав йти 45 чи 46 по партійному списку. А він в останній момент відмовився і попросився, щоб його виставили по округу. На жаль, так вийшло, що ми від «Батьківщини» реєструємось так, як Бог дасть», - зазначив Анатолій Грицюк.

«Я Григорію Пустовіту запропонував варіант, щоб йти на виборах «двома течіями» з метою того, щоб активізувати електоральне поле для підтримки політичної сили партії», - додав він. Анатолій Грицюк  повідомив, що пропонував Григорію Пустовіту, щоб на початку жовтня подивитись соціологічне дослідження і на основі цього визначити сильнішого. Мовляв, в кого буде позиція слабша, має публічно заявити, що підтримає сильнішого. Проте таку ініціативу ніхто не підтримав.

 1 pustovit

Анатолій Грицюк

«На жаль, окремі члени бюро не завжди  є  тими, хто сповідує ідеологію нашої партії. Вони є моїми серйозними опонентами, тому вони вирішили виключити мене з партії. Я буду подавати апеляцію на президію політичної ради партії», - заявив Анатолій Грицюк.

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
Довідково:
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.