У смт. Ратне (виборчий округ № 21) 22 травня представники виборчого штабу кандидата на пост Президента України напали на агітаційний намет Юлії Тимошенко. Про це повідомляється на сайті Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Як повідомляють працівники штабу ВО «Батьківщина» у селищі Ратне, 22 травня приблизно о 8:50 до агітаційного намету Юлії Тимошенко, в якому перебував агітатор, депутат районної ради Володимир Ярмошук, підійшов керівник ратнівського районного штабу Петра Порошенка Андрій Харлампович, який почав гостро пред’являти претензії щодо змісту агітаційної продукції, розміщеної в наметі, та поводився агресивно.

Опісля, о 9:20, до агітаційного намету підійшли Василь Дручик, Андрій Харлампович та ще один працівник штабу Порошенка. Ці особи почали погрожувати агітатору фізичною розправою. Інцидент не вичерпався словесно. Невідомий, який прибув із Дручиком та Харламповичем, вихопив із агітаційного намету продукцію (газета «Вечірні вісті» та агітаційні листівки) та побіг в автівку. Після цього без пояснень рушили до автомобіля і Дручик та Харлампович.

Водночас в телефонній розмові з представником ОПОРИ Андрій Харлампович розповів, що інформація оприлюднена ВО «Батьківщина» є перебільшеною. «Ніхто нікому не погрожував. Ми просто сказали: для чого роздавати агітацію проти Петра Порошенка, якщо після виборів всеодно потрібно буде співпрацювати. Ніхто ніякої продукції не відбирав, нікуди не біг. З цього приводу я вже давав пояснення в райвідділку міліції та прокуратурі», - зазначив Харлампович. Також, він розповів що окрім агітаційної газети «Вечірні вісті» в наметі були копії програми Юлії Тимошенко без вихідних даних.

Деталі події з’ясовує слідчо-оперативна служба.

Зауважимо, що конфліктні ситуації повязані з агітаційними наметами Юлії Тимошенко на Волині не поодинокі. Так, 19 травня у Луцьку невідомі здійснили три напади на агітаційні намети вищезгаданого кандидата під час яких було пошкоджено намет та агітаційні матеріали. Під час одного з цих інцендентів зловмисники були затримані, а під час інших двох нападників зловити не вдалося.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.