Партія «Блок Петра Порошенка» продовжує використовувати зображення поліції у своїй передвиборчій агітації. Слідом за Одесою білборди з правоохоронцями з’явились і в Миколаєві.

Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Так, на вулиці Херсонське шосе були помічені білборди з зображенням хлопця у поліцейській формі та символікою партії БПП. Білборд супроводжується написом «Нова поліція. Скоро у Миколаєві».

01 10 policia

Відомо, що у Миколаєві проходять останні етапи відбору до патрульної поліції.

Нагадаємо, що відповідно до статті 10 частини 2 Закону України «Про поліцію», поліція у своїй діяльності є незалежною від рішень, заяв, чи позицій політичних партій та громадських об’єднань, а відповідно до частини 3 цієї ж статті в органах і підрозділах поліції заборонено викоритовувати будь-які предмети, на яких зображено символіку політичних партій, та провадити політичну діяльність.

Крім того, варто зазначити, що білборд не містить вихідних даних, як того вимагає стаття 56 частина 2 Закону України «Про місцеві вибори».

Відзначимо, що раніше у мережі з’явилось фото білбордів БПП з лозунгом «Країна змінюється» та зображенням представниці нової поліції. Повідомлялось, що реклама була розміщена в Одеській області. Під час селекторної наради Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив керівництву одеської міліції розібратись з фактами використання зображень поліції у передвиборчій агітації.

Разом з цим, спікер МВД Артем Шевченко у коментарі виданню «Преступності.НЕТ» пообіцяв розібратись і припинити використання партією БПП іміджу новоствореної патрульної поліції.

 

Як повідомили в УМВС України в Миколаївській області, керівництво проінформувало облдержадміністрацію, власника конструкції білбордів та направило запит до офісу політичної партії, яка використала у своїй агітації символіку нової поліції. "Врахувавши позицію УМВС України, представники політичної партії прийняли рішення про неможливість використання зазначених агітаційних плакатів та їх демонтування", - повідомили у міліції.

 

За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.