Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доручив керівництву Головного управління МВС України в Одеській області розібратися з фактами неправомірного використання під час виборчого процесу зображень, пов’язаних із поліцією. Про це він повідомив під час селекторної наради в МВС України з громадськими організаціями і, зокрема, ОПОРИ 24 вересня.

Арсен Аваков також наголосив, що оцінюватиме роботу керівника того чи іншого підрозділу внутрішніх справ «виключно за ефективністю превенції можливих правопорушень». За його словами, критеріями також стануть рівень взаємодії із громадськістю та засобами масової інформації.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, за останній тиждень в Одесі та деяких районах з’явилися білборди, на яких зображено поліцейських та гасла: «Страна меняется». На білбордах також присутня символіка партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Згідно зі ст. 8 Закону України «Про Національну поліцію», співробітники поліції мають бути політично нейтральними: «Працівник Національної поліції під час виконання своїх службових обов’язків не може бути пов'язаний рішеннями політичних партій, громадських та релігійних об’єднань», - зазначено у законі.

0 bilbord police

____________________
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.