07 жовтня ввечері на голову Каховської міської виборчої комісії скоєний напад у під’їзді дому, де вона живе, на її адресу звучали погрози, які, на її думку, говорять про те, що напад пов’язаний саме з її роботою на виборах.

Ірина Петрівна Самулєнкова розповіла спостерігачу ОПОРИ про те, як все сталося: «07 жовтня я поверталась додому після роботи, їхала я в Світлове – це район нашого міста, на автобусі. Доїхала до кінцевої зупинки, яка називається «Лікарня». Буквально в п’яти хвилинах звідти знаходиться будинок, в якому я мешкаю – Первомайська 31. Я підійшла зі сторони останнього під їзда до свого будинку, над п’ятим під’їздом горіло світло, і я звернула увагу на те, що на моєму під’їзді, четвертому, не горить лампочка, і піднявши голову побачила, що темно і в під’їзді. В цьому будинку я проживаю нещодавно і нікого не знаю, ні з ким не вітаюсь. Я спокійно підійшла до свого під їзда і помітила,  що там стоять двоє чоловіків і палять. Я пройшла біля них, увійшла у під’їзд, і, як тільки я зробила два кроки, за мною слідом хтось зайшов, я навіть не встигла зрозуміти ситуацію, як отримала дуже сильний удар в спину, я пролетіла в проміжок між дверима і першими сходами, там 4-5 перших сходинок, впала і вдарилась головою, але об свою сумку. В цей час на мою адресу від невідомого прозвучала фраза: «Нужно людей слушаться!»  Після цього я піднялась, той, хто мене штовхнув очевидно вже вийшов з під’їзду.  Я так розумію, їх було двоє, тому що я піднялась вище і зупинилась перевести дух і почула розмову біля під’їзду, один іншого запитав:  «Ну шо тепер?». А другий йому відповів: «Я їду в Малую». І все.»

Сьогодні, 08 жовтня, в приміщенні Каховської міської виборчої комісії Ірина Петрівна Самулєнкова  написала заяву у правоохоронні органи. Заяву прийняв заступник начальника відділу, начальник міліції громадської безпеки, майор міліції Прудський Сергій Миколайович.

Необхідно додати, що робота цієї виборчої комісії проходить неспокійно, ми вже писали про те, що у комісії сталася конфліктна ситуація з кандидатом в депутати Каховської міської ради по списку партії «НАШ КРАЙ».

08-10-apad-na-golovu-Kahovskoi-VK

Аудіо запис бесіди з головою комісії можна прослухати тут.

 
За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.