Столичні кандидати продовжують облаштовувати вулиці міста, зокрема Петро Кузик (Всеукраїнське об’єднання «Свобода») та кандидат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Вадим Сторожук здійснили роботи із благоустрою дитячих майданчиків, а Олександр Новіков (політична партія «Єдність») подарував мешканцям свого округу нові лавиці.

Ще один новенький майданчик з’явився напередодні виборів за адресою вулиця Володимира Маяковського, 2Б за сприяння кандидата у депутати Київради від ВО «Свобода» Петра Кузика (29 округ).

12.10 Kuzyk

 

12.10 Kuzyk 1

Натомість у Подільському районі кандидат від БПП «Солідарність» Вадим Сторожук (82 округ) теж вирішив оновити дитячий майданчик. На проспекті Свободи, 4, люди в маніжках із відповідною символікою активно перефарбовували майданчик. Крім цього, Вадим Павлович завіз для дітей ще й новий пісок.

12.10 Storozhyk

«Команда Вадима Сторожука, на проханням місцевих жителів та спільно з ними, виконує ремонтні  роботи, аби привести до ладу занедбаний дитячий майданчик» розповіли офіційному спостерігачу ОПОРИ.

12.10 Storozhyk 1

Кандидат у депутати Київради від партії «Єдність» Олександр Новіков (50 округ) поставив нові лавці за адресою вул. Будівельників 32/2. Та, аби громадяни не забули, хто ж облаштував територію, пан Олександр на лавицях зазначив: «Єдність. Завжди поруч. Олександр Новіков».

12.10 Yednist nowa

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Згідно ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років."

Громадянська Мережа ОПОРА закликає кандидатів та політичні партії дотримуватись законодавства України та використовувати лише чесні методи під час ведення передвиборчої агітації.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.