В приміщенні Глухівської міської виборчої комісії чергуватимуть працівники міліції. Таке рішення було прийняте після чергової заяви в міліцію голови комісії Світлани Ніколаєнко.

В Глухові (Сумська область) конфлікт у міській виборчій комісії набирає обертів. У середу, 7 жовтня, голова комісії Світлана Ніколаєнконаписала заяву в міліцію на заступницю голови Ніну Глущенко та секретаря Любов Фетищенко.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю Управління міністерства внутрішніх справ України в Сумській області Ельвіра Біганова повідомила ОПОРІ:

- В середу, 7 жовтня об 11.20 у чергову частину міського відділу міліції прийшла голова Глухівської міської виборчої комісії Світлана Ніколаєнко та написала заяву про те, що під час засідання комісії, яке відбулося 6 жовтня, її заступниця Ніна Глущенко та секретар Любов Фетищенко шляхом морального тиску змусили підписати договір цивільно-правового характеру з чоловіком, який претендував на посаду юриста комісії. Заява зареєстрована. Проводиться перевірка.

Також Ельвіра Біганова повідомила, що, зважаючи на заяву Світлани Ніколаєнко, було прийняте рішення виділити працівників міліції для забезпечення постійного чергування в приміщенні у робочий час.

Нагадаємо, ОПОРА повідомляла про конфлікт в Глухівській міській виборчій комісії.

Довготерміновий спостерігач ОПОРИ Ярослав Фурс повідомив, що засідання комісії 7 жовтня було проведене без голови.

Напередодні засідання призначили 7 жовтня на 15.00, а вже в день засідання голова комісії без пояснення причини скасувала його.З цим рішенням не погодилася кілька членів комісії і таки зібралися на своє засідання. Були присутніми 12 членів комісії. Згідно Закону засідання було правомочним. Головувала на ньому заступниця голови Ніна Глущенко.

У своєму вступному словівона зауважила, що голови часто не буває на своєму робочому місці, що паралізує роботу комісії. Тому було прийнято рішення, що на час відсутності голови в приміщенні ТВК печатка і ключі від сейфу мають знаходитися у її заступника. Також на засіданні затвердили текст виборчих бюлетенів, визначили друкарню, де їх будуть виготовляти та обговорили питання залучених до роботи в комісії осіб.

- За словами заступника голови та секретаря комісії, з шести залучених осіб на роботу ходять лише двоє – системні адміністратори. Сьогодні був на роботі і третій –  Руслан Павленко, якого вчора комісія затвердила на посаду юриста, а голова підписала з ним трудовий договір. Це вже третій юрист, якого комісія залучає до праці. Попередні покинули роботу з різних причин, - повідомив спостерігач.

ОПОРА стежить за розвитком подій в Глухівській міській виборчій комісії.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.