Як впливати на власні рахунки за комунальні послуги та де брати кошти на заходи з енергоефективності обговорювали 12 жовтня у місті Рені.

Учасники інформаційного заходу, який відбувався у приміщенні Ренійської центральної бібліотеки, дізнавались про прості правила, застосовуючи які можна суттєво знизити споживання енергоресурсів. Говорили про програми підтримки енергоефективності, направлені на впровадження нових технологій в сфері енергозбереження. Під час розмови виявилось, що далеко не всі знають про програму «теплих кредитів», а відтак не мали змоги скористатись цією можливістю, щоб зробити більш комфортним своє житло. Учасники отримали інформаційні матеріали від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ще одна інформаційна зустріч відбувалась у ЗОШ №1 міста Рені. Учні 8-10 класів дізнались багато нового про альтернативну енергетику та необхідність її впровадження. Кожному з джерел приділили особливу увагу, детально розібрали, чому саме це джерело енергії має право називатись «чистим». Учні отримали цікаві буклети, завдяки яким зможуть переказати отриману інформацію друзям.

«Часом брак інформації залишає людей сам на сам з проблемами. Коли є можливості, необхідно їх використовувати, і інформація, яку ми надаємо людям, – дуже важлива. Інформаційні заходи, спрямовані на активізацію населення в сфері енергозбереження, вкрай необхідні» – зазначила місцева координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.