12 жовтня в Орхуському центрі при Мінприроди відбулось відкрите обговорення «Запровадження європейського інституту ОВД».

Під час заходу були представлені проекти нормативно-правових актів, які розроблені на виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Нагадуємо, що Закон пройшов друге читання у Верховній раді України ще в жовтні 2016. Однак Президент України скористався правом вето з пропозиціями щодо доопрацювання.

На зустрічі було представлено нормативно правові акти, до ЗУ «Про оцінку впливу на навколишнє середовища» від 23.05.17 №2059-VIII, зокрема:

  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля»;
  • Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Критеріїв визначення планованої діяльності, її розширення та зміна, які не підлягають оцінці впливу на довкілля»;
  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля».

12 10 17 03

«Чіткий механізм впровадження Закону дасть змогу підприємствам рухатись у напрямку ефективного ресурсокористування, а громадськості - долучатись до контролю викидів парникових газів, які підприємства генерують», - зазначає аналітик житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Дмитро Кузнєцов.

Захід був відкритого формату, а отже, кожен бажаючий міг долучитись до обговорення. Збір пропозицій щодо підзаконних актів триватиме до 5 листопада.

За коментарями звертайтесь:
аналітик житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Дмитро Кузнєцов
тел.: +38 063 584 49 92

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.