11 вересня відбулася нарада Робочої групи щодо підготовки Днів сталої енергії у Рівному. Зустріч пройшла під керівництвом заступника міського голови Сергія Васильчука за участі активістів Громадянської мережі ОПОРА та «Екоклубу», представників управління економіки, освіти, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку.

Щорічне проведення Днів сталої енергії у місті Рівному передбачає популяризацію раціонального використання енергетичних ресурсів серед мешканців. Крім цього, Дні енергії – це чудова нагода представити кращі місцеві напрацювання у сфері енергозбереження, зменшення викидів СО2 та захисту клімату.

Втретє Дні сталої енергії розпочнуться 20 вересня з прес-конференції міського голови. Крім того, впродовж трьох днів рівняни переглянуть відеоролики на енергозберігаючу тематику на LED-екранах у центрі міста, візьмуть участь у конкурсі «Мій ЕКОдім», відвідають виставку «Друге життя побутових відходів», побувають на годині цікавих думок з енергозбереження, побачать відеофільми на екологічну тематику та енергетичні проблеми, побувають на еко-уроці «Мій внесок у збереженні енергії».

11 09 17 01

Аби долучити молодь до проблем енергетики, у навчальних закладах проведуть тематичні виховні години, години спілкування, еко-уроки, бесіди та вікторини. Студенти НУВГП відвідають екскурсії до котельні ПрАТ «ЕСКО-Рівне», ТОВ «Рівнетеплоенерго» та до насосної станції «Рівнеоблводоканал».

Упродовж трьох днів на Майдані Незалежності діятиме інформаційний кіоск з питань енергоефективності та енергозбереження.

Громадянська мережа ОПОРА теж долучиться до організації та проведення Днів сталої енергії у Рівному. Зокрема, проведе конкурс малюнків на асфальті для учнів молодших класів «Чиста енергія – чисте майбутнє», під час якого малеча зможе зобразити своє бачення того, як заощаджувати енергію та робити довкілля чистим. Учні ЗОШ №8, ЗОШ №23 та ЗОШ №19 візьмуть участь у брейн-рингу «Енергозбереження – це просто». 

За коментарями звертайтесь:
місцева координаторка житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 067 351 05 85

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.