Сьогодні, 9 вересня, поблизу Ратуші в Івано-Франківську активісти Громадянської мережі ОПОРА спільно з Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради організували просвітницьку акцію «Енергоефективність для наймолодших та найстарших» з нагоди Днів сталої енергії.

Під час заходу дітей та батьків навчали ефективно використовувати ресурси.

09 09 17 02

«Дні сталої енергії покликані підвищити поінформованість населення щодо способів ощадливого й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлювальної енергетики. Тобто ми прагнемо навчити економити насамперед у власному помешканні, потім у будинку, місті та країні», – зазначає активістка Громадянської мережі ОПОРА Олеся Дзьоба.

Дорослим експерти розповідали про прості правила енергозаощадження, звідки взяти кошти на термомодернізацію, зокрема про державні програми з енергоефективності та доцільність використання альтернативних джерел енергії.

09 09 17 01

Наймолодші франківчани взяли участь у майстер-класі з відновлювальної енергетики. Діти складали еко-конструктор, який демонструє потужність сонця та вітру як джерел чистої енергії.

Учасники заходу наостанок отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління житлом та способи заощадження ресурсів.  

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.