Дні сталої енергії у Чернігові в рамках проведення Бізнес-фестивалю стали значною подією вересня і об’єднали як представників бізнесу, так і громадських активістів. 2 вересня Центральний парк культури перетворився на центр презентацій, майстер-класів та лекцій.

Громадянська мережа ОПОРА долучилася до виставки енергоефективного обладнання та технологій, аби привернути увагу мешканців міста до технологій збереження енергії. Окрема локація об’єднала всіх, хто хотів поділитися власним досвідом або дізнатися актуальну інформацію про енергозбереження в будинку.

Почався форум святковою ходою від Красної площі, де представники організацій мали змогу презентувати власні продукти. Нагородили кращих підприємців області та міста у сфері енергоощадних заходів. Після цього стартувала ярмарка, яка об’єднала продукти, товаровиробників та народні ремесла. При цьому чернігівчани, які мали питання до місцевої влади, могли звернутися за порадами у «Вікно допомоги». Тож усі знайшли, як задовольнити власні інтереси та дізнатися щось нове.

04 09 17 05

Окрім того, ОПОРА провела зустріч в таборі «Відкриті двері», де долучилась до декларації учнів та вчителів під час традиційного збору «Натхнення 2017». Активісти перевірили знання діток щодо збереження енергії у вікторині «Енергоефективність наше спільне майбутнє», переможці якої отримали солодощі та пам’ятні подарунки.

«Тема ефективного використання енергії є актуальна та залишатиметься актуальною протягом десятиліть. Шкода, що такі тематичні заходи відбуваються раз на рік. Формування відповідального ставлення до ресурсів та впровадження новітніх підходів до використання альтернативної енергетики є пріоритетним, якщо ми хочемо зберегти місто для прийдешніх поколінь», – наголосила місцева координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережа ОПОРА.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.