Вчора, 30 серпня, в Антимонопольному комітеті України відбувся круглий стіл на тему: “Ринки послуг у сфері поводження з відходами: проблемні питання та шляхи їх врегулювання”.

Стурбованість сучасною ситуацією на ринку послуг у сфері поводження з відходами висловили як суб’єкти господарювання, так і представники громадськості та місцевої влади з різних регіонів України.

Захід відкрив державний уповноважений Комітету - Віктор Полюхович, який окреслив основні проблемні питання та їхню важливість у ринку послуг побутових відходів.

31 08 17 08

Начальник відділу ринків житлово-комунального господарства Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ Антимонопольного комітету України Юлія Товстенко в виділила наступні проблемні питання:

  • відсутність порядку надання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами;
  • відсутність схем санітарної очистки населених пунктів та програм поводження з побутовими відходами;
  • нездійснення перегляду норм надання послуг з вивезення побутових відходів;
  • визначення виконавців послуг на певній території на термін більше 5 років, що стає бар’єром для вступу нових суб’єктів господарювання;
  • відсутність порядку формування та встановлення тарифу на послуги з переробки побутових відходів;
  • відсутність нормативного акту, який би чітко визначав особливості правовідносин сфери поводження з побутовими відходами.

“Для ефективного поводження з побутовими відходами необхідні чіткі механізми та жорсткі норми. Це сприятиме здоровій конкуренції у сфері переробки та скороченню відходів внаслідок раціоналізації поводження з ними”, - зазначає аналітик житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Дмитро Кузнєцов.

За коментарями звертайтесь:
аналітик житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Дмитро Кузнєцов
тел.: +38 063 584 49 92

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.