21 та 22 червня у місті Ізмаїл вперше відбулися Дні сталої енергії. На урочистому відкритті заступник міського голови Сергій Баткілін наголосив, наскільки важливо долучення міста до міжнародної ініціативи «Угода мерів», в рамках якої відбулися заходи.

Валентин Строя, керівник Комунальної установи Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям» зазначив, що відтепер Дні сталої енергії відбуватимуться щороку. Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА зауважила на тому, що сьогодні особливо актуальні питання збереження енергії та залучення громадян до заходів, направлених на раціональне використання ресурсів.

Дитячі творчі колективи підготували виступи, а серед маленьких мешканців міста відбувся конкурс малюнків на тему енергоефективності та енергозбереження. Переможці отримали батареї для зарядки мобільних телефонів на сонячних панелях. Крім того, всі учасники отримали солодкі подарунки від спонсорів та пам’ятні магніти від ОПОРИ.

24 06 17 02

У рамках Днів сталої енергії також відбувся круглий стіл за участі представників Комунальної установи Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям», «ПриватБанку» та «Ощадбанку», представників об’єднань співвласників та Громадянської мережі ОПОРА. Учасники заходу обговорили актуальні питання залучення коштів Державної програми підтримки енергоефективності в житловий сектор, зокрема термомодернізаційні заходи, необхідні для ОСББ.

Представники банків розповіли, як отримати кошти в рамках програми. Валентин Строя детальніше окреслив роботу «Ізмаїльського бюро сприяння інвестиціям» та плани міста в сфері енергозбереження.

Координаторка розповіла про необхідність проведення інформаційної роботи з населенням для розширення знань та формування почуття відповідальності мешканців за спожиті ресурси, а також про можливосте заощадження коштів шляхом впровадження новітніх технологій у сфері енергоефективності. Представники ОСББ поділилися власними проблемами у роботі та зазначили, що інформація про теплі кредити насправді актуальна та необхідною.

Крім конкурсу малюнків та дискусії експертів у рамках Днів сталої енергії відбувся брейн-ринг на тему «Вчимося бережливості, або звідки береться і як витрачається тепло». У заході взяли участь активні відвідувачі Станції Юних Натуралістів. Хлопці та дівчата показали високий рівень обізнаності в темі енергозбереження, енергоефективності та екології. Всі учасники отримали пам’ятні призи від Громадянської мережі ОПОРА.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.