23 червня відбулась чергова зустріч із тимчасово безробітними. Цього разу інформацію про правила енергоощадності та про переваги встановлення лічильників для раціонального споживання комунальних послуг дізналися клієнти Солом’янського центру зайнятості.

У рамках зустрічі «Енергоефективність – крок до економії» місцеві представники Громадянської мережі ОПОРА надали фахові поради заощадження енергоресурсів у побуті, розповіли про небезпеку клаптикового утеплення та місцеві програми співфінансування енергоефективних заходів.

«Ми звикли вирішувати проблеми самотужки. Утеплили лише свою квартиру і не зважаємо на сусідів. Не всі знають, чому такого робити не можна. По-перше, виникає різниця температур між утепленою та неутепленою частинами стіни. По-друге, утворюється точка роси – основна причина руйнування будинку. Особливо це стосується панельних будинків. Також під утеплену стіну потрапляють опади, які спричиняють сирість та цвіль», – зауважила представниця ОПОРИ.

23 06 17 04

«У нашому будинку вже давно назріла проблема утеплення, постійно холодно та й фасад руйнується. А тут почув про кредитні програми від держави і задумався. Завтра піду до нашої управительки розповідати, хочеться комфорту для дітей», – поділився враженнями учасник заходу.

Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.