22 червня у приміщенні Голосіївського районного центру зайнятості відбулася інформаційна зустріч на тему «Залиш гроші в гаманці». Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА для осіб, що втратили роботу та шукають нове місце працевлаштування.

Представники ОПОРИ розповіли присутнім про прості правила економії, які допоможуть значно знизити суми в платіжках за комунальні послуги.

Зокрема, заощадити електроенергію допоможе заміна старих лампочок на енергозберігаючі. Термін їхньої служби триваліший, а рахунок на електроенергію зменшиться на 20%. Ще одна корисна звичка – вимикати телевізор та світло, виходячи з кімнати. Якщо вимикати з розетки мобільні телефони, ноутбуки, планшети та іншу техніку, то можна заощадити електроенергію та вберегти акумулятори від швидкого зношування.

«Якщо протікає кран у квартирі – дарма витрачається до 500 літрів води за добу. Якщо витікає гаряча вода – ви ще й марно витрачаєте газ, який іде на її підігрів. За день з несправного туалетного бачка може витекти до 2 000 літрів води. Щоб зекономити ще 120 000 літрів води щороку, великій родині варто придбати посудомийну машину», – радить активістка ОПОРИ.

23 06 17 01

Експерти запевняють, що економії лише у квартирі недостатньо, до проблеми потрібно підходити комплексно – термомодернізувати весь будинок. У цьому допоможуть державні та місцеві програми залучення коштів для енергоефективних заходів.

Наприкінці заходу учасники отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.