21 червня активісти Громадянської мережі ОПОРА організували для клієнтів Солом’янського районного центру зайнятості інформаційну зустріч на тему «Корисні поради з економії енергоресурсів».

«На шляху до енергоефективної будівлі потрібно розпочати з обліку спожитих ресурсів. Встановіть лічильники на газ, електроенергію та воду. Більшість мешканців багатоповерхівок платять не тільки за використані ресурси, а й за прориви в мережі. Тому важливо контролювати власні витрати», – розповіла присутнім представниця ОПОРИ.

Учасникам зустрічі порадили провести енергоаудит будівлі, аби з’ясувати, які місця –  найпроблемніші. Організатори переконані: щоб досягнути максимального комфорту проживання, слід утеплити фасад, замінити комунікації, встановити індивідуальний тепловий пункт та замінити вікна і двері в місцях загального користування на енергозберігаючі.

21 06 17 07

Окрім того, присутні дізналися про проблему індивідуального утеплення та чому такий варіант модернізації є порушенням законодавства: зовнішні стіни – власність усіх мешканців будинку, і рішення, які стосуються спільної власності, мають прийматися спільно. Самочинне утеплення призводить до руйнування фасаду цілого будинку, оскільки між утепленою і неутепленою частинами стіни існує різниця в температурі. І через декілька років весь будинок може постраждати від тріщин та деформації стін. Особливо це стосується панельних будинків.

Наостанок учасники заходу отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.