Для мешканців Дніпропетровщини поняття альтернативної енергетики не нове, проте ще недостатньо популярне. А користь від природних джерел енергії важко перецінити. Тому представники Громадянської мережі ОПОРА проводять інформаційні зустрічі, присвячені екологічно чистим новітнім технологіям.

У вівторок, 6 червня, у приміщенні Дніпровської Центральної міської бібліотеки філіал № 5 відбулась інформаційна зустріч на тему «Альтернативна енергетика у побуті» зі студентами Вищого професійного училища №17.

«Чергова зустріч, яку ми проводимо серед майбутніх спеціалістів кулінарної справи, стала особливо корисною. Адже ця професія передбачає значні енерговитрати. Знання про способи енергозбереження та альтернативну енергетику для них дуже актуальні», - зазначив місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Активісти розповіли молоді про досвід Дніпропетровщини у використанні сонячних колекторів. Зокрема, у 2013 році в містечку Підгородньому відкрили сонячну електростанцію «Солар Парк Підгороднє» – одну з перших в Україні. Наразі вона обслуговує у середньому 27 тисяч домогосподарств протягом року.

Під час обговорення з’ясувалось, що більшість студентів проживає у приватному секторі, а це дає хороші перспективи для облаштування сонячних батарей. І хоча це дороговартісний проект, проте в подальшому він доведе свій енергетичний та економічний ефект.

06 06 17 04

Крім альтернативної енергетики, представники ОПОРИ також порадили майбутнім кухарям використовувати для приготування їжі побутову техніку з високим класом енергоефективності. Вони звернули увагу на популярні наразі індукційні плити та мультиварки.

Для загального ознайомлення активісти передали молоді плакати з порадами енергоощадності у побуті, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.