В очікуванні проведення Днів Сталої енергії в Івано-Франківську учням спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням англійської мови показали мультфільм «Добре світло». Захід відбувся 23 травня за підтримки Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Активісти Громадянської мережі ОПОРА розповіли молодим франківчанам про шкідливість використання ламп розжарювання та з’ясували, що таке парниковий ефект і чому корисні енергоефективні лампи.

«Порівняно зі звичайною лампою розжарювання LED забезпечують кращу освітленість об'єктів, при цьому дозволяють економити до 90% електроенергії. Світлодіодні лампи є одним з найбільш екологічних і економічних джерел світла. У них не міститься ртуть, тому в разі виходу з ладу вони є безпечними і не вимагають спеціальної утилізації», – розповіла експерт ОПОРИ.

26 05 17 02

Окрім того, говорили про альтернативні джерела енергії та сфери їхнього застосування. Діти розказали про сонячні батареї та вітряки, а представники ОПОРИ поглибили їхні знання інформацією про гідроенергетику.

Наприкінці зустрічі школярі отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.