До учнів Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 завітали активісти Громадянської мережі ОПОРА. Під час інформаційної зустрічі п’ятикласників навчали основним принципам енергоощадності. Захід відбувся у рамках підготовки до Днів Сталої енергії в місті Івано-Франківськ, які відбудуться у червні за підтримки Департаменту освіти та науки міської ради.

Представники ОПОРИ розповіли дітлахам, що обов’язково потрібно вимикати з розетки мобільні телефони, ноутбуки, планшети та іншу техніку після того, як вони зарядилися. Так можна заощадити електроенергію та кошти батьків. Відкриттям для школярів стало те, що побутові електроприлади у режимі «сну» продовжують споживати енергію. Також зауважили, що важливо гріти в чайнику тільки необхідну кількість води та вимикати світло в кімнаті перед виходом.

26 05 17 01

«Щоб зекономити воду, варто знати, що чистити зуби потрібно зі склянкою води, закручувати крани та повідомити батьків, якщо протікає сантехніка. Разом з дітьми ми з’ясували, що аераторна насадка на кран допоможе зекономити ще більше води», – розповіла активістка ОПОРИ. Окрім того, говорили про економію тепла в зимовий період.

Школярі зацікавлено обговорювали почуті поради та пропонували власні способи економії. Наостанок вони отримали інформаційні матеріали, розроблені за участі Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
Громадянська мережа ОПОРА
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.