У понеділок, 22 травня, для студентів Вищого професійного училища №17 адміністрація Дніпровської Центральної міської бібліотеки спільно з активістами Громадянської мережі ОПОРА організували зустріч, присвячену заходам енергоощадності та економії сімейного бюджету.

Активісти розповіли про реалії та проблеми теплопостачання, з якими наразі стикається кожен споживач. Це питання не омине й запрошену молоду аудиторію. Тому активісти пояснили, як вплине робота і загальна заборгованість населення перед компаніями, що забезпечують багатоповерхівки теплом, на проведення наступного опалювального сезону. Через нестачу коштів у комунальних підприємств для закупівлі палива є загроза зниження подачі тепла взимку. Щоб запобігти охолодженню оселі, представники ОПОРИ порадили присутнім заздалегідь провести термомодернізацію житла.

«Є зона теплозабезпечення, на яку мешканці впливати не можуть. Проте їхнє житло – це той сектор, де можна впровадити ряд заходів і підвищити енергоефективність домівки. Це дозволить уникнути витоків тепла і зменшити цифри у комунальних платіжках»

Пріоритетним завданням для енергозбереження експерт назвав облаштування приладів обліку для кожного виду комунальних ресурсів. Контроль завжди сприяє економії споживання.

22 05 17 02

Енергоефективні вікна та двері будуть добре стримувати тепло.

Студенти жваво обговорювали різні способи економії електрики, води, газу та тепла у побуті. Вони дійшли висновку, що використання бойлеру замість газової колонки є на порядок вигіднішим у грошовому еквіваленті.

Для проведення комплексної термомодернізації житла волонтери рекомендували об’єднуватись мешканцям в одну команду, створювати ОСББ і долучатись до урядової програми підтримки населення для впровадження енергозберігаючих проектів. Адже держава відшкодовує не менше 40% коштів, які необхідні для закупівлі будівельних матеріалів.

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.