У Києві представники ВО «Батьківщина» вітали дітей в садках, школах, дитячому будинку та в парку. «БПП «Солідарність» відкривали новорічну ялинку та подарували тонометр ветерану. Марина Порошенко запросила дітей в кіно, а Віталій Кличко взяв участь у благодійному аукціоні. Партія «Основа» подарувала ліжка дитячому притулку.

Громадянська мережа ОПОРА повідомляла про те, як свято Миколая стало приводом для масової благодійності з боку політиків та депутатів в різних регіонах країни. Діти у садках і пенсіонери, пацієнти реабілітаційного центру та працівники пансіонату отримали подарунки на Черкащині, Херсонщині, Житомирщині, Вінниччині, Харківщині, Івано-Франківщині, Кіровоградщині, Хмельниччині та Буковині. Не стала винятком і столиця – у Києві благодійний марафон тривав протягом всього тижня. Про свої благодійні акції політичні партії інформували на сторінках соцмереж.

ВО «БАТЬКІВЩИНА»

У понеділок активісти молодіжного крила партії ВО «Батьківщина» ГО «Батьківщина молода» привітали вихованців спортивної школи у Святошинському районі Києва.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna sport shkola

Скріншот відео з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

У вівторок представниця фракції «Батьківщина» у Київській міській раді Ольга Веремеєнко анонсувала на своїй Фейсбук-сторінці початок «привітального марафону» повідомленням про роздачу солодких подарунків у дитячому садку №580 в Оболонському районі.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna veremeenko121 12 2018 Kyiv batkivshcnyna veremeenko2

Фото з Фейсбук-сторінки Ольги Веремеєнко

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували роздачу аналогічних брендованих політичною символікою подарункових наборів від депутатки Веремеєнко й в інших закладах столиці, зокрема у школі на масиві Виноградар та у дитячому садку №578, що на Пріорці.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna veremeenko3

Фото ОПОРИ

Депутат Київради від «Батьківщини» Ганна Свириденко у вівторок відвідала дитячий садок №517. «Дуже приємно було бачити дитячі посмішки та зарядитися святковим настроєм! Та у нас ще багато справ, адже у інших Оболонських дошкільних закладах малеча чекає на свято та подарунки!», – прокоментувала вона подію на своїй Facebook-сторінці.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna svyrydenko

Фото з з Фейсбук-сторінки Ганни Свириденко

Власне на Миколая, у середу, 19 грудня, активісти «Батьківщини молодої» привітали вихованців дитячого садка №350.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna sadok350

Фото з з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

Крім того, представники Солом’янської «Батьківщини молодої» вітали дітей у парку.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna park

Фото з з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

Активісти Шевченківської «Батьківщина молодої» подарували солодкі набори вихованцям дитячого будинку сімейного типу.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna dytiachyi budynok

Фото з з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

Депутат Київради від «Батьківщини» Ігор Галайчук, який згадувався у повідомленні про роздачу у громадській приймальні продуктових пакетів, нібито виділених в рамках бюджетної програми, на своїй Facebook-сторінці повідомив про те, що «маленькі смачні подарунки від Святого Миколая» отримають 3 500 дітей – учні 1-4 класів шкіл №220, 227, 260 та вихованці дитячих садків № 150, 196, 667, 640, 641, 642.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna halaichuk

Фото з з Фейсбук-сторінки Ігоря Галайчука

У четвер активісти Дарницької «Батьківщини молодої» з нагоди свята Миколая організували для дітей конкурс малюнків, пригостили піцою та роздали подарунки.

21 12 2018 Kyiv batkivshcnyna konkurs maljunkiv

Фото з з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

 

«БПП «СОЛІДАРНІСТЬ»

У понеділок депутат фракції «БПП «Солідарність» Київради, заступник міського голови, секретар Київради Володимир Прокопів відвідав Центр дитячого дозвілля «Салют». Як повідомляє Facebook-сторінка Голосіївської організації «БПП «Солідарність», «за підтримки депутата», Центр подарував дітям «справжню новорічну казку» зі «смаколиками» та конкурсами.

21 12 2018 Kyiv bpp prokopiv1

Фото з Фейсбук-сторінки Володимира Прокопіва

19 грудня у Голосіївському парку відбулось святкове відкриття новорічної ялинки. За повідомленням Facebook-сторінки Голосіївської «БПП «Солідарність», на подію завітали Володимир Прокопів та в. о. голови Голосіївської РДА Олександр Настасенко. Відвідувачі свята отримали солодкі подарунки.

21 12 2018 Kyiv bpp prokopiv jalynka

Заступник міського голови, секретар Київради Володимир Прокопів. Фото з Фейсбук-сторінки Голосіївської організації «БПП «Солідарність»

Голова Голосіївської організації «БПП «Солідарність» Олександр Крамаренко на Миколая привітав вихованців дитячих садків №596, 389, 121, 305 та будинку-культури «Конча-Заспа». Загалом в закладах дошкільної освіти представники політика роздали 800 подарунків. А старший мешканець мікрорайону Корчувате, ветеран війни, окрім солодких подарунків, отримав від Крамаренка тонометр, повідомляє Facebook-сторінка партійної організації.

21 12 2018 Kyiv bpp kramarenko1

Фото з Фейсбук-сторінки Голосіївської організації «БПП «Солідарність»

Крім того, засновник Благодійного фонду «Маленькі серця»  Юлія Петренко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що завдяки Крамаренку 26 грудня святкування з артистами та святковим столом чекає на пацієнтів реабілітаційного центру на Корчуватому.

МАРИНА ПОРОШЕНКО

 Дружина Президента України Марина Порошенко напередодні Дня Святого Миколая запросила 150 дітей з особливими освітніми потребами та дітей українських захисників з Київщини на перегляд новорічно-різдвяного українського фільму «Пригоди S Миколая» в кінотеатрі «СінемаСіті». «Усі запрошені діти отримали від Святого Миколая солодкі подарунки», – інформує сайт Президента України.

21 12 2018 Kyiv maryna poroshenko

Фото з офіційного сайта Президента України

ВІТАЛІЙ КЛИЧКО

Міський голова Києва Віталій Кличко взяв участь у Благодійному аукціоні до дня Святого Миколая, який напередодні свята організувала ГО «Жіноче крило». Згідно з даними сайта youcontrol, керівником створеної у жовтні 2018 року організації є депутат фракції «БПП «Солідарність» в Київраді Наталія Маслова.

21 12 2018 Kyiv youcontrol

Як повідомляє видання «Вечірній Київ», за результатами акції вдалося зібрати кошти на облаштування функціональної реабілітаційної кімнати Святошинського дитячого будинку-інтернату. Зокрема, 95 тисяч гривень учасник аукціону заплатив за лот «хай-тек екскурсія з Віталієм Кличком».

21 12 2018 Kyiv klychko

Фото Бориса Корпусенка

ПАРТІЯ «ОСНОВА»

Голова Київської міської організації політичної партії «Основа» (лідер – Сергій Тарута) Володимир Колот та представники партійного осередку Дарницького району в середу, 19 грудня, відвідали вихованців Дарницького дитячого будинку-інтернату. Партійці вручили дітям солодощі та набори для рукоділля.

21 12 2018 Kyiv osnova

Фото з Фейсбук-сторінки «Політична Партія «Основа» – Київ»

У четвер, 20 грудня представники районної організації «Основи» відвідали вихованців «Отчого дому» у селі Святопетрівське Києво-Святошинського району. Діти та персонал отримали подарунки.  Від голови Києво-Святошинської районної організації «Основи» Антона Нагібіна закладу вручили подарунковий сертифікат на придбання п'яти дитячих ліжок.

21 12 2018 Kyiv osnova2

Фото з Фейсбук-сторінки Києво-Святошинської районної організації «Основи»

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, наразі підстав говорити про порушення законодавства немає, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні початку виборчої кампанії може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, а отже призвести до порушення принципу рівних можливостей. З початком виборчої кампанії надання послуг та товарів безоплатно або за зниженою ціною може кваліфікуватись як підкуп виборців.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ст. 57 та 58 ЗУ «Про вибори Президента», передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України, може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Зауважуємо, що агітація за певного кандидата може здійснюватися не тільки особою, що балотується, а й партією.

«Наближення зимових свят – це  завжди привід для політиків нагадати про себе та про свою турботу щодо майбутніх виборців. Особливо люблять робити так депутати міської ради. То цукерки з символікою партії подарують, а буває й самі у садочок прийдуть – діткам ручку потиснути. І все б воно нічого, але робиться це зазвичай з метою піару, а у передвиборчий період – щоб схилити на свій бік, або кандидата від партії електоральні симпатії батьків. Що важливо, зазвичай благодійники не повідомляють з яких коштів – з бюджетних або з власних – здійснюється фінансування таких акцій. Виборцям варто звертати увагу на всю історію роботи чиновників впродовж каденції, а не лише на раптові вияви душевної доброти напередодні виборів», – коментує координатор спостереження за виборами ОПОРИ в Києві.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)