Звіт. Висування і реєстрація кандидатів: ключові проблеми та тенденції

 

За підрахунками ОПОРИ, місцеві організації 122 з 142 політичних партій, які прийняли відповідні рішення про участь у місцевих виборах, скористалися правом висунути та зареєструвати кандидатів на місцевих виборах. Найбільшу кількість кандидатів на  виборах місцевих рад висунули місцеві організації 9 партій із кількістю кандидатів від близько 10 тис. до майже 28 тис. З іншого боку, 96 політичних партій мають менше 1  тис. кандидатів. Серед 12 партій, які висунули найбільшу кількість кандидатів до облрад, лише партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Аграрна партія України і партія «Наш край» в середньому не забезпечили 30% представництво осіб однієї статі у виборчих списках партій. Натомість лише 13% кандидатів на виборах міських голів в межах цілої країни є жінками.

На виборах обласних, районних, міських, районних в містах рад, де застосовується нова виборча система,  найбільшу кількість кандидатів висунуто місцевими організаціями партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»  (майже 28 тис осіб).  До найбільш представлених кандидатами також належать місцеві організації ВО «Батьківщина», Радикальної партії  Олега Ляшка, Опозиційний блок, «Українське об’єднання «УКРОП», «Наш край», ВО «Свобода»,  «Відродження», Аграрна партія України. Ці 9 партій політичних зареєстрували у багатомандатних виборчих округах від 10 до 28 тис. кандидатів. 

Як відзначає Олександр КЛЮЖЕВ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА: «Спостерігачами ОПОРИ неодноразово фіксувалися конфлікти між суб’єктами виборчого процесу і комісіями, які часто супроводжувалися судовими оскарженнями рішень щодо відмов в реєстрації кандидатів.  Такі випадки відзначимо щонайменше у Києві та 14 регіонах: Черкащині, Чернігівщині, Чернівецькій області, Дніпропетровщині, Донеччині, Івано-Франківщині, Харківщині, Херсоні, Миколаївщині, Хмельниччині, Кіровоградщині, Луганщині, Львівщині й Одещині». В більшості подібних випадків суди виносили рішення на користь кандидатів і партій й зобов’язували комісії дотримуватися закону й зареєструвати відповідних кандидатів. Одним з найгучніших став конфлікт у Слов’янську навколо реєстрації кандидата на посаду міського голови від «Опозиційного блоку», який призвів до того, що за рішенням ЦВК повноваження Слов’янської виборчої комісії були припинені достроково».

Лідерами за кількістю висунутих на виборах кандидатів у міські голови є місцеві організації партій «Блок Петра Порошенка», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», які висунули кандидатів у більше ніж 100 міст (усього вибори  відбуваються у 358 містах обласного та районного значення).  

Олександр НЕБЕРИКУТ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА, описує портрет типового кандидата у міські голови: «Більшість кандидатів на посади міських голів не належать до жодної політичної партії - 55%. При цьому, 79 % кандидатів-самовисуванців на виборах міських голів є позапартійними. 13% кандидатів на виборах міських голів в межах цілої країни є жінками (183 кандидатки  стали кандидатами шляхом самовисування, 185 були висунуті місцевими організаціями політичних партій). Середній вік осіб, висунутих місцевими організаціями 9 політичних партій із найбільшою кількістю кандидатів  у багатомандатних виборчих округах в межах цілої країни, коливається від 39 років (Об’єднання «Самопоміч» ) до 47 років (Аграрна партія України)».

0 vik kandydativ 3

Технологія реєстрації так званих кандидатів-«двійників» активно застосовувалася в окремих регіонах (зокрема у Черкаській, Херсонській  та Київській областях, Дніпропетровську і Миколаєві) і головним чином на виборах міських голів, однак не набула масового поширення. Часто проблема вирішувалася відмовою від балотування таких «технічних» кандидатів. 

Попри законодавчу неврегульованість законодавчої норми про збалансоване представництво осіб різної статі у виборчих списках партій, на практиці суб’єкти виборчого процесу намагалися реалізувати цей принцип з різною мірою успіху. Серед 12 партій, які висунули найбільшу кількість кандидатів до обласних рад, лише Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Аграрна партія України і партія «Наш край» не забезпечили 30% представництво осіб однієї статі у виборчих списках партій. Середній показник представництва жінок у виборчих списках кандидатів від цих партій до обласних рад  склав 20%, 23% і 29% відповідно. Натомість лише 13 % кандидатів на виборах міських голів в межах цілої країни є жінками.

0 zhinka 1 nomer 1

0 zhinky vidsotok v spysku 2

Відзначимо, що 16 чинних голів облдержадміністрацій та 24% усіх голів районних держадміністрацій балотують  до відповідних обласних рад. При чому усі 16 голів облдержадміністрацій були висунуті місцевими організаціями партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Враховуючи негативний досвід на місцевих виборах 2010 і парламентських виборах 2012, Громадянська мережа ОПОРА закликає органи державної влади і місцевого самоврядування продемонструвати якісно новий підхід до гарантування власної політичної неупередженості та об’єктивності,  а відповідних кандидатів - добровільно оголосити про перебування у відпустці, не допускати фактичне суміщення службової діяльності та передвиборної активності, яка створюватиме ризик зловживання адміністративним ресурсом.  

 

Звіт. Висування і реєстрація кандидатів: ключові проблеми та тенденції

 

Звіт. Висування і реєстрація кандидатів: ключові проблеми та тенденції 

За коментарями звертайтеся:
Олександр Клюжев, 095 822 53 19
Олександр Неберикут, 063 628 68 37
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:                                                                                                                                              

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.