Найбільш активно у Рівненській області займаються «політичною благодійністю» представники «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та «Об’єднання «Самопоміч». Благодійну активність політичних сил у Рівненській області з 1 листопада до 10 грудня проаналізували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

«Блок Петра Порошенка «Солідарність»

3 грудня в Березному «за сприяння голови Рівненської обласної ради, депутата від «БПП «Солідарність» Олександра Данильчука для особливих діток було влаштоване розважальне шоу. Крім того, благодійники забезпечили центр кварцевими лампами для дезінфекції кабінетів та розвивальним бізікубом. А також здійснили розпис стін приміщення», – йдеться у повідомленні на сайті осередку партії.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 1

1 грудня заступник голови Рівненської ОДА, депутат обласної ради від «БПП «Солідарність» Олександр Корнійчук подарував вихованцям Острозької дитячо-юнацької спортивної школи десять м’ячів.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodijnist 2

Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Дехтярчук подарував для амбулаторії села Малі Дорогостаї Млинівської ОТГ 19 вікон. У матеріалі сказано, що «під час реалізації цього проекту не використано жодної копійки бюджетних коштів».

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 3

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та депутат облради від «БПП «Солідарність» Руслан Потапчук придбали покрівельні та будівельні матеріали для військової частини, що розташована у місті Костопіль.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 4

22 листопада перший заступник голови Рівненської ОДА, депутат облради від «БПП «Солідарність» Віталій Ундір та голова Острозької РДА, керівник районної парторганізації «БПП «Солідарність» Богдан Турович передали навчально-виховному комплексу «Оженинська ЗОШ І – ІІІ ст. № 2 – дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» шкільний автобус «ATAMAN». «Транспортний засіб придбано за рахунок співфінансування обласного та місцевого бюджетів. А це, 70 і 30% відповідно», – наведено у матеріалі.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 5

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та депутат облради від «БПП «Солідарність» Руслан Потапчук подарували Малолюбашанській ЗОШ І-ІІ ступенів  Костопільського районукомплекти футбольних та волейбольних м’ячів і телевізор.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 6

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та депутат обласної ради від «БПП «Солідарність» Руслан Потапчук подарували Головинській ЗОШ I-III ступенів шкільні дошки. Дошки передані учням 7-х та 9-х класів.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 7

У Дубровиці депутат Рівненської обласної ради від «БПП «Солідарність» Віталій Сухович подарував спострсменам футбольну форму, а також м’ячі та шарфи.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 8

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

3 грудня в Міжнародний день людей з інвалідністю члени Костопільської районної партійної організації ВО «Батьківщина» разом з помічниками депутата Рівненської обласної ради від фракції ВО «Батьківщина» Ксенії Павловської – Лесею Таргоній та Світланою Верчинською «завітали в гості з подарунками до людей з особливими потребами».

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 8.1

19 листопадапредставники міської партійної організації ВО «Батьківщина» разом із довіреною особою Віктора М’ялика (кандидата-самовисуванця у народні депутати у виборчому окрузі №155 у 2014 році) – Юлією Базакою подарували для групи №5 Дитячого навчального закладу №11 міста Вараш двомісні парти.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 9

18 листопада голова районної партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Ткачук привітав мешканців села Данчиміст Костопільського району з Днем сільських працівників та святом Собору Архистратига Михаїла і храмового свята села. Він «вручив ікони «Таємна вечеря» найстаршим жителям села».

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 10

17 листопада в селі Борщівка Костопільського району на урочистостях з нагоди Дня села представники районної партійної організації ВО «Батьківщина» привітали жителів села зі святом. Вони вручили квіти та подарунки від депутата обласної ради з фракції ВО «Батьківщина» Ксенії Павловської.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 11

Під час святкування 10-річчя Зарічненського навчально – виховного комплексу «ЗОШ I ступеня - гімназії» депутат Рівненської обласної ради від фракції ВО «Батьківщина» Олександр Ткач разом із однопартійцем вручили подарунок – багатофункціональний друкарський пристрій Hewlett-Packard.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 12

10 листопада у селі Ільпибоки на свято села представники Демидівської районної партійної організації ВО «Батьківщина» організували та провели футбольний турнір між районними командами. По його завершенню голова районної партійної організації Володимир Козуб подарував три футбольні м’ячі учасникам змагань.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 13

2 листопада під час спортивних змагань між працівниками освіти «Ми – за здоровий спосіб життя» члени районної Зарічненської партійної організації ВО «Батьківщина» та помічник Віктора М’ялика (кандидата-самовисуванця у народні депутати у виборчому окрузі №155 у 2014 році) Іван Калюта виступили спонсорами спортивного свята і вручили у подарунок кавову машину для Локницької ЗОШ.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 14

2 листопада напередодні свята Дня соціальної праці члени Зарічненської районної партійної організації ВО «Батьківщина» та довірена особа Віктора Мялика (кандидата-самовисуванця у народні депутати у виборчому окрузі №155 у 2014 році) – Іван Калюта для районного Управління соціального захисту населення подарували комп’ютер, принтер, ксерокс та сканер.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 15

«Об’єднання «Самопоміч»

Впродовж двох місяців у Рівненській області (Рівному, Вараші та Дубно) в рамках проекту «Медицина для людей» працював мобільний пункт обстежень Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання захисту медичних працівників» та «Об’єднання «Самопоміч».

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 16

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

18 листопада у селі Костянець Дубенського району відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. 16 працівників за вагомі трудові досягнення та особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу отримали подарунки від Рівненської обласної організації УКРОПу.

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 17

12-16 листопада у рамках відзначення Міжнародного дня толерантності у Демидівському ліцеї Рівненської області проходив тиждень толерантності. «Найактивніші ліцеїсти, які брали участь у заходах, отримали подарунки від УКРОПу Рівненщини – сувеніри, канцелярію та брендовані футболки», – йдеться у повідомленні

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 18

У рамках проекту Благодійного фонду Олександра Шевченка з оздоровлення учасників АТО та сімей загиблих військовослужбовців, а також за підтримки УКРОПу Рівненщини 20 осіб з Рівненської області були відправлені на відпочинок до туристичного комплексу «Буковель».

10.12.2018 Rivnenshchyna blagodiinist 19

Впродовж досліджуваного періоду на регіональних сайтах та сторінках у соціальній мережі Facebook була відсутня інформація про «благодійну діяльність» таких політичних партій: Аграрна партія України, Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Громадянська позиція, «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка, «Сила людей».

«Офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року. Однак акцентуємо, що після її старту виготовлення передвиборної агітації має здійснюватись за рахунок і в межах коштів виборчого фонду кандидата на посаду Президента», – наголошує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Рівненській області.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента»  кандидат на пост Президента України може на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Партія, яка висунула кандидата, може виготовляти друкований матеріал передвиборної агітації кандидата з використанням обладнання, що їй належить. Кандидат на пост Президента України може у такий же спосіб виготовляти матеріали своєї передвиборної агітації. Відомості, що містяться у цих матеріалах, повинні відповідати вимогам закону.

Крім цього, нагадуємо, що згідно з ч. 6 ст. 64 цього ж Закону забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація вважається підкупом виборців.