Народний депутат з Кіровоградщини Олесь Довгий з депутатської групи «Воля народу» потрапив до списку народних обранців, за якими зафіксовано найбільше випадків непрямої дочасної агітації з ймовірним використанням бюджетних ресурсів.Про це розповіли представники ОПОРИ під час прес-конференції 5 грудня в Києві.

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що з червня по жовтень 2018 року Олесь Довгий 23 рази ймовірно використовував бюджетні ресурси у цілях непрямої дочасної агітації. Загалом за цей період у Кіровоградській області було зафіксовано 26 випадків «піару» політиків на бюджетних проектах.

05.12.2018 Kropivnitskay Dovgy

«Використання бюджетних ресурсів у цілях дочасної непрямої агітації в Кіровоградській області було помічено й за іншими народними депутатами. Так, 3 випадки має Олександр Горбунов («Народний фронт»), а один раз у такій ситуації був помічений Костянтин Яриніч («БПП «Солідарність»). Моніторинг проводився протягом червня – жовтня нинішнього року. Загалом можна виділити два основні типи ймовірного використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації: публічні заходи та активність у ЗМІ й соціальних мережах. Незначна частина випадків також пов’язана з офіційними інтернет-ресурсами органів влади чи публічними сторінками їхніх посадових осіб. У більшості випадків тематика заходів стосувалася закладів освіти, сфери ЖКГ, благоустрою та розвитку інфраструктури», – зазначила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує на важливості зміни механізму виділення державних субвенцій, на необхідності підвищення рівня прозорості та зрозумілості виділення коштів, а також на дотриманні принципів рівномірності, системності й пріоритетності розподілу бюджетних ресурсів між різними регіонами України. Для цього ОПОРА підготувала ґрунтовні рекомендації, що будуть надіслані всім зацікавленим сторонам, у тому числі Кабінету Міністрів України.

Із повним текстом всеукраїнського звіту можна ознайомитись за посиланням.