За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА, впродовж вересня-листопада 2018 року Харківщину відвідали 12 потенційних кандидатів в Президенти України. Вони відкривали стадіони і дороги, спілкувались з фермерами, студентами і бізнесменами, а також брали участь у праймеріз.

Петро Порошенко, Валентин Наливайченко, Андрій Білецький, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Святослав Вакарчук, Андрій Садовий, Віктор Чумак, Анатолій Гриценко, Олександр Шевченко, Арсеній Яценюк та учасники праймеріз від партії «Сила людей» відвідали Харківську область по одному разу.

12 вересня потенційний кандидат на пост Президента Андрій Білецький приїхав у селище Занки, де невідомі намагались захопити фермерське підприємство. Білецький спілкувався з місцевими жителями, працівниками підприємства і відвідав у лікарні активістів «Національного корпусу», яких було поранено невідомими під час спроби захоплення підприємства.

03.12.2018 Kharkiv vizit Biletskogo

Джерело: biletsky.kiev.ua

14 вересня Харків відвідав потенційний кандидат Валентин Наливайченко. Тут він провів зустріч з настоятелем першої української парафії УПЦ КП в Харкові Віктором Маринчаком та з переселенцями в модульному містечку «Надія», в якому проживають 380 внутрішньо переміщених осіб.

25 вересня потенційний кандидат на пост Президента України Юрій Бойко зустрівся в Харкові з колективом ПАТ «Харківгаз» і поговорив з працівниками про їхні низькі зарплати та проблему з імовірним зривом опалювального сезону. Наступного дня Бойко приїхав у с. Новоселівка Нововодолазького району на агрофірму «Світанок», де говорив про недостатню державну підтримку агрогосподарств.

У цей же день, 26 вересня, потенційний кандидат на пост Президента України Олег Ляшко відвідав село Роздольне Зміївського району, Харківської області. Там він зустрівся з місцевими жителями та працівниками фермерського господарства «Альянс», яке за тиждень до того намагались захопити невідомі. На зустрічі Ляшко говорив про боротьбу з рейдерством на законодавчому рівні, проблему відсутності допомоги від держави сільському господарству, низькі зарплати та пенсії.

29 вересня до Харкова приїхав чинний Президент України Петро Порошенко. Він виступив на економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» з промовою про ріст економіки України, подивився, як реконструюють Харківську філармонію і відзначив нагородами співробітників Національної академії правових наук.

03.12.2018 Kharkiv vizit Poroshenko

Джерело: president.gov.ua

Після того Порошенко поїхав у Дергачі, де взяв участь у відкритті стадіону і нагородив дітей,які перемогли в футбольному турнірі «Кубок Президента України». Наприкінці візиту Президент взяв учать у відкритті дороги Р-46 Харків-Охтирка. Він сів за кермо мікроавтобусу і проїхав по відкритій дорозі декілька кілометрів.

У жовтні на Харківщину приїхав потенційний кандидат Андрій Садовий. 17 жовтня він ознайомився з виготовленням човнів на заводі Grand Marine у селищі Солоницівка та виступив у на заході Urban talks.

26 жовтня можливий учасник президентських перегонів Віктор Чумак відвідав Харків, де відкрив приймальню «Громадянського руху «Хвиля»та провів прес-конференцію в медіа-центрі «Накипіло». Наступного дня Чумак зустрівся з підприємцями, які працюють в торгівельному центрі «Барабашово» і поговорив про проблеми, які в них виникають під час роботи. Цього ж дня Віктор Чумак провів дві зустрічі з усіма бажаючими — спочатку в Мерефі, а потім знову в Харкові.

03.12.2018 Kharkiv vizit Chumaka

Джерело: Facebook-сторінка Віктора Чумака

29 жовтня у Харкові побував Святослав Вакарчук. Він мав виступати в університеті Ярослава Мудрого перед юристами та усіма бажаючими на тему верховенства права та судової реформи. Але 24 жовтня, за словами Вакарчука, керівництво навчального закладу відмовило йому в проведенні заходу. Через це зустріч відбулася у «Radmir-Expohall». Святослав Вакарчук говорив про проблеми судочинства, українських політиків та економіку.

9 листопада імовірний кандидат на пост Президента України Олександр Шевченко відвідав Харків. Він прогулявся по«Фельдман-екопарку», спілкуючись з іншими відвідувачами. Крім того, у конференц-залі Radmir-Expohall відбулись «праймеріз» партії «УКРОП», в яких Олександр Шевченко переміг.

03.12.2018 Kharkiv praimeriz Ukropu

Джерело фото: gx.net.ua

15 листопада до Харкова приїхав Анатолій Гриценко, який також є потенційним кандидаом в Президенти. Він провів зустрічі з представниками бізнесу і місцевою молоддю, а також дав прес-цонференцію, на якій розповів про своє бачення розвитку країни.

24 листопада потенційний кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк взяв участь у вшануванні річниці Голодомору та завітав на кордон з Російською Федерацією на Харківщині, де проінспектував стан робіт за проектом «Стіна». Після того Яценюк зустрівся з харківськими поліцейськими та партійцями «Нароного фронту» з Харківської, Полтавської та Сумської областей.

30 листопада у медіа-центрі «Накипіло» пройшла агітаційна зустріч від партії «Сила людей». П’ятеро учасників партійних праймеріз — Дмитро Гнап, Олександр Квашук, Ярослав Федоришин, Вадим Шебанов, Ігор Шевченко поговорили з усіма бажаючими та розповіли про своє бачення розвитку країни.

03.12.2018 Kharkiv praimeriz Syla lyudey

Джерело: Facebook-сторінка СИЛА ЛЮДЕЙ Харків

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]