З 14 листопада щосереди на місцевому телеканалі TV-4 виходить передача «Час справедливості», що є проектом потенційного кандидата у президенти Олега Ляшка. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Радикальна партія Олега Ляшка разом із своїм лідером у програмі «Час справедливості» вирішують проблеми громадян, що звертаються до них за допомогою. Так, наприклад, у вечірньому випуску 28 листопада йшлось про матір двох дітей Юлію Олександрович, якій Павлоградська Виконавча служба затримувала виплати аліментів. Олег Ляшко разом із жінкою та знімальною групою пішли до керівника служби, щоб він вирішив заявлену проблему. Вимогу виплатити затримані кошти було розглянуто та виконано.

29.11 Ternopil efir2

Олег Ляшко закликає громадян, які помітили чиновницьку несправедливість, телефонувати на гарячу лінію.

Анонс про телевізійний патруль «Час справедливості» надрукований на сторінках районних газет Тернопільської області.

29.11 Ternopil anons

Спостерігачі ОПОРИ зауважують, що даний проект транслюється не тільки у Тернопільській області, а також у Хмельницькій - на телеканалах «Ексклюзив» та «33 канал». Також, випуски програми збережені на відеохостингу YouTube, канал «Час справедливості».

«Офіційна виборча компанія ще не розпочалась, тому нема підстав говорити про порушення виборчого законодавства, проте телепроект формує позитивний імідж кандидата та його політичної сили, а це може призвести до порушення принципу рівності усіх кандидатів під час офіційної виборчої кампанії. Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація у засобах масової інформації усіх форм власності за рахунок коштів виборчого фонду кандидата на пост Президента України здійснюється на умовах рівної оплати за одиницю ефірного часу чи друкованої площі та обмежується лише граничним розміром витрат виборчого фонду. Однак наразі ці телепрограми не будуть фінансуватись з виборчого фонду та залишаться поза фінансовою звітністю» - коментує координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області.

Нагадуємо, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)