У Кропивницькому до прихованої агітаційної кампанії на користь потенційних кандидатів на пост Президента України залучені очільники області та міста, народні депутати, керівники бюджетних закладівПро це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Потенційні кандидати на пост Президента України восени 2018 року відвідували Кіровоградщину в тому числі з народними депутатами, міністрами. Разом з нардепами приїздили Олег Ляшко, Арсеній Яценюк, Андрій Садовий, Олександр Шевченко, Петро Порошенко. З очільником партії  «Народний фронт» Арсенієм Яценюком у Кропивницький приїжджали Міністр інфраструктури Володимир Омельян та Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, а Петра Порошенка супроводжував Міністр оборони Степан Полторак.

Місцеві посадовці та очільники медичних закладів беруть участь у зустрічах із потенційними кандидатами на пост Президента України. Олександра Шевченка під час візиту в Кіровоградський обласний  госпіталь супроводжував головний лікар закладу Геннадій Сябренко. На зустрічі з Арсенієм Яценюком був ректор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олег Семенюк та начальник Льотної академії національного авіаційного університету Сергій Неділько. Місцеві підприємці Юрій Тітов та Євгеній Бахмач брали участь в спільних заходах разом з кандидатом на пост Президента України Сергія Тарути у рамках міжнародної виставки «AgroExpo – 2018».

Також у дев’яти друкованих газетах Кіровоградської області опублікувано матеріал з ознаками політичної реклами на користь Петра Порошенка. 

Матеріал «Кіровоградщина– лідер із виконання програми Президента з розвитку сільської медицини» містить згадки як про чинного Президента, так і про міського голову Кропивницького Андрія Райковича та голову Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка.

Завершується публікація цитатою Петра Порошенка: «У виборчому циклі 2019-2020 років країну атакуватимуть реваншисти та популіст, але я впевнений, мудрий український народ зробить відповідний вибір, який гарантуватиме сталий розвиток громад».

27.11.2018 Kropuvnitskiy gazeta

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зазначила, що нині не йде мова про порушення виборчого законодавства, оскільки офіційно не розпочався виборчий процес.

«Залучення у робочий час представників органів місцевого самоврядування забороняється законодавством. Супровід політиків очільниками державних та комунальних закладів у робочий час – це фактично порушення трудового законодавства, а не виборчого. У робочий час керівники закладів мають виконувати посадові обовязки, а не супроводжувати політиків»,– зазначила Ольга Коцюруба.

Веб-сaйт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опорa)