Напередодні президентських перегонів, які розпочнуться 31 грудня, політичні партії та окремі політики на Київщині значно активізувалися та проводять діяльність, що супроводжується наданням мешканцям області подарунків, медичних послуг та фінансової допомоги.

21 листопада 2018 року лідер Радикальної партії та потенційний кандидат на посаду Президента України Олег Ляшко у селі Велика Вовнянка зустрівся з працівниками сфери сільського господарства. Під час заходу політик подарував головам сіл Велика Вовнянка, Кислівка, Кирдани та Станишівка ноутбуки.

Про це зазначено на офіційній сторінці Київського обласного осередку Радикальної партії в соціальній мережі Фейсбук.

23 11 2018 Kyivshchyna agitaciya podarunky 5

Офіційна сторінка у ФБ Київського обласного осередку РПЛ

Як зазначають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, випадки благодійсності з боку політиків та політичних партій в Київській області є не поодинокими. В період з 25 жовтня по теперішній час найактивнішими є Аграрна Партія України, ВО «Батьківщина», «Опозиційний блок», «БПП «Солідарність», Об’єднання «Самопоміч» та політична партія «Основа».

Між тим, зустрічі без матеріальної складової активно проводили «Народний фронт», ВО «Свобода», «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», «За життя» та Громадянська позиція.

Інформація про це міститься на офіційних сторінках політичних сил у соціальній мережі Фейсбук та на офіційних сайтах вищезазначених політичних сил.

Представники Аграрної партії України з 9 по 11 листопада під час юнацького турніру з боксу в Білій Церкві фінансували та матеріально заохочували спортсменів. 16 листопада партійці постачали книжки українських авторів у шкільну бібліотеку, а 17 листопада дарували спортивний інвентар боксерському гуртку. Крім того, на сайті партії 13 листопада опубліковано інформацію, що діти, написавши листа Святому Миколаю, зможуть отримати від нього подарунок. Лист потрібно надсилати на адресу партійного осередку.

23 11 2018 Kyivshchyna agitaciya podarunky 3

Офіційний сайт Київської обласної партійної організації Аграрної партії України

Політична партія «Основа» 19 листопада оплатила тренувальний збір для білоцерківських боксерів

Представники ВО «Батьківщина» 4 листопада вручили подарунки під час святкування Дня села Сухолуччя Вишгородського району. Партія ініціювала проведення Всеукраїнського юнацького турніру з боксу в Білій Церкві 9-11 листопада. 14 листопада партійці дарували подарунки і солодощі для вихованців білоцерківського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода». За сприяння партійного осередку 16 листопада надавалися  медичні послуги, зокрема вимірювання глюкози в крові у Білій Церкві.

23 11 2018 Kyivshchyna agitaciya podarunky 2

Офіційний сайт ВО "Батьківщина"

Представники «Опозиційного блоку» 2 листопада вручили подарунки і матеріальну допомогу в обласному будинку дитини у Білій Церкві. 9 листопада партійці подарували квіти та солодощі працівникам садочка у Тетієві, а також ручки для учнів однієї зі шкіл Вишгородського району.

23 11 2018 Kyivshchyna agitaciya podarunky

Офіційна сторінка Опозиційний блок. Київщина у ФБ

Представники «БПП «Солідарність» у жовтні профінансували лікування жителя Бородянки, а 12 та 19 листопада вручили подарунки, нагороди та відзнаки у професійні свята у Кагарлику та Білій Церкві.

За ініціативи Об’єднання «Самопоміч» у білоцерківську лікарню на початку листопада подарували  лікарняні ліжка.  

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Київській області:

«Надання політичними партіями чи окремими політиками матеріальної допомоги виборцям не є чимось новим для України. І до офіційного старту виборчої кампанії не є порушенням закону. Однак це можна трактувати як маніпуляцію, яка спотворює уявлення виборців про те, чим мають займатися політики та політичні партії. Внаслідок чого вони сприймаються як ті, хто вирішує приватні фінансові проблеми, а не представники інтересів виборців».

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)