У Старокостянтинові голова регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» Сергій Пономарьов напередодні Нового року разом із депутатами-однопартіцями вручив близько 150 подарунків дітям військовослужбовців. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

«Сьогодні, 29 грудня новорічні вогники засяяли на ялинці у клубі бригади тактичної авіації імені Петра Франка… Спонсорську допомогу у придбанні подарунків для малечі надав депутат міської ради Сергій Пономарьов, котрий сам багатодітний тато. Найкращі слова привітань та побажань на новий рік для малюків прозвучали від вищезгаданого Сергія Вікторовича Пономарьова…», – повідомили на сторінці «Бригада Тактичної Авіації» у Facebook.

opoblok1 Khmelnytskyi 02.01.2019

Відповідна інформація з’явилася і на сторінці «Опозиційний Блок. Хмельниччина»: «Сьогодні – гарна подія і чудові враження. Напередодні Нового року та Різдвяних свят приємно відчути себе трішки Чарівником чи, можливо, Сантою))) долучившись до організації Новорічного свята для діток. Привітали діточок наших військовослужбовців із військової частини мого рідного міста Старокостянтинова. Разом із депутатами-однопартіцями вручено близько 150 подарунків», – написали партійці.

opoblok2 Khmelnytskyi 02.01.2019

Згадка про благодійну ініціативу депутата є і в онлайн-виданні «Depo.Хмельницький», у публікації «Діти авіаторів Хмельниччини приймали новорічні вітання».

На фото у соцмережі чітко видно, як Сергій Пономарьов, голова Хмельницької регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» та депутат Старокостянтинівської міської ради, вручає дітям подарунки та водить з ними хоровод.

opoblok3 Khmelnytskyi 02.01.2019

Як пояснює координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Хмельницькій області, подарунки дітям військовослужбовців дарували ще до офіційного старту виборчої кампанії, тому називати порушенням такий вияв благодійності з боку представників «Опозиційного блоку» не можна. Проте з 31 грудня агітаційна діяльність повинна відбуватися в межах виборчого законодавства. «Варто зазначити, що подібна діяльність з боку представників партій може сприяти створенню нерівних умов та більшій впізнаваності бренду партії й, відповідно, партійного кандидата на пост Президента, який може бути висунутий», – наголосив він.

Принагідно Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» у військових частинах (формуваннях) та в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах передвиборна агітація обмежується. Відвідання військових частин (формувань) та установ виконання покарань і слідчих ізоляторів окремими кандидатами на пост Президента України чи їх довіреними особами забороняється. Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідними окружними виборчими комісіями разом з командирами військових частин (формувань) або керівниками установ виконання покарань і слідчих ізоляторів з обов'язковим повідомленням не пізніш як за три дні до дня зустрічі усіх довірених осіб кандидатів на пост Президента України у відповідному територіальному окрузі.