Хмельницька міська рада визначила в обласному центрі 27 місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації до виборів  Президента України, які мають відбутися в березні наступного року. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Під час сесії Хмельницька міська рада ухвалила рішення «Про відведення місць та обладнання стендів, дощок оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації».

Відповідно до цього рішення в місті розміщувати передвиборну агітацію до виборів  Президента України можна лише у 27 місцях. Їх перелік вказано у додатку до рішення міськради. До 29 грудня управління житлово-комунального господарства має обладнати стенди, дошки оголошень у відведених місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як за дев’яносто днів до дня виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації. А у ст. 64 вказано, що забороняється розміщення друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, політичної реклами та повідомлень про перебіг виборчого процесу на пам'ятках архітектури, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху; на будинках і в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

 

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)