На Херсонщині за підтримки благодійного фонду очільника окружного штабу ВО «Батьківщина» проходять безкоштовні вистави лялькового театру. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

17 листопада в Голій Пристані відбулась вистава «Веселі ляльки» за підтримки Благодійного фонду Василя Зеленчука. Він є першим заступником голови Херсонської обласної ради та очільником окружного штабу Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина». Про це повідомляють мешканці міста.

18.11.2018 Khersonshina veseli lialki 1

Такі ж вистави вже відбулися в Скадовському, Чаплинському, Каланчацькому районах, а також плануються в селі Долматівка та в селі Бехтери 18 листопада. Про це є повідомлення на особистому сайті Василя Зеленчука та в соціальних мережах.  

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував 11 листопада проведення вистави в будинку культури села Брилівка Олешківського району. Хоча ніяких політичних закликів під час вистави не було, після неї в холі дітям роздавали блокноти з брендом його благодійного фонду та календарики із зображенням Василя Зеленчука та символікою політичної партії ВО «Батьківщина».

18.11.2018 Khersonshina veseli lialki 2

18.11.2018 Khersonshina veseli lialki 3

18.11.2018 Khersonshina veseli lialki 4

У 2015 році Василь Зеленчук був обраний депутатом Херсонської обласної ради VІІ скликання від Радикальної партії Олега Ляшка, а з грудня того ж року займає посаду заступника голови Херсонської міської ради. У грудні 2017 року Зеленчук став членом політичної партії ВО «Батьківщина», а 15 квітня був зареєстрований Благодійний фонд Василя Зеленчука.

Активність політика помітна на одномандатному виборчому окрузі №186 в Голопристанському, Каланчацькому, Олешківському, Скадовському та частині Чаплинського районів.

Як відзначає координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Херсонській області, до початку виборчої кампанії ці дії не можуть трактуватися як порушення законодавства. Але така дочасна активність потенційних кандидатів створює нерівні умови. Крім того, такі дії потенційно можуть мати ознаку непрямого підкупу виборців.