Протягом листопада спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти політичної благодійної діяльності. Прояви такої благодійності були помічені від потенційного кандидата від партії УКРОП Олександра Шевченка, а також від представників партій ВО «Батьківщина» та «Опозиційний блок».

Зокрема, протягом листопада з допомогою Олександра Шевченка четверо дружин загиблих воїнів АТО відвідали курорт «Буковель». Про це повідомили в Полтавській обласній організації партії УКРОП.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що потенційний кандидат від партії «УКРОП» дарує поїздку в Буковель за поширення його дописів у Facebook.

23 11 Na Poltavschini politychni partii zaimautsya blagodijnistu photo2

Також благодійністю відзначились й представники «Опозиційного блоку» Полтавщини, які придбали для Козельщинської Центральної районної лікарні рентген-апарат.

«Зазвичай ми закуповуємо обладнання шляхом співфінансування разом з місцевими бюджетами. Усе врахувавши, апарат для Козельщинської ЦРЛ було придбано за рахунок субвенції депутата від нашої фракції Володимира Говоренка. Саме з його депутатських коштів було виділено 267 тисяч гривень на закупівлю сучасного мобільного рентгенівсько-діагностичного комплексу «INDIagraf-02», – повідомив голова «Опозиційного блоку» Полтавщини Олег Сазонов.

23 11 Na Poltavschini politychni partii zaimautsya blagodijnistu photo1

Крім цього, спостерігачі ОПОРИ зафіксували два випадки благодійної допомоги з боку народного депутата від ВО «Батьківщина» Руслана Богдана. В Лубнах нардеп подарував представникам осередку Всеукраїнської організації інвалідів оргтехніку, а Чорнухинському районному центру первинної медико-санітарної допомоги холодильне обладнання та обладнання для спеціальних медичних автомобілів. Про це народний депутат повідомив на власній сторінці у Facebook, зазначивши, що медичні автомобілі у 2010 році сільські медустанови отримали за ініціативи Юлії Тимошенко та очолюваного нею уряду. При цьому зазначив, що вся техніка була куплена його власним коштом.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли спостерігачі ОПОРИ фіксували благодійні подарунки від Богдана.

23 11 Na Poltavschini politychni partii zaimautsya blagodijnistu photo3

«Хоча наразі не можна казати про порушення законодавства, так як виборча кампанія ще офіційно не розпочалась. Проте дані дії вже на цьому етапі можуть впливати на рівність інформаційного представлення майбутніх кандидатів та партій у виборчому процесі», – говорить координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Полтавській області.

ОПОРА наголошує, що відповідно до пункту 3 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України». Також частиною 4 статті 64 Закону «Про вибори Президента України», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

За коментарями звертайтеся: