На Миколаївщині у листопаді представники чотирьох політичних партій надавали благодійну допомогу, яка супроводжувалася врученням подарунків, виділенням коштів, проведенням юридичних консультацій, організацією дитячого відпочинку.

В останній місяць осені найбільшу активність проявили представники «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», партії ОСНОВА, об’єднання «Самопоміч», «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

Так, 1 листопада, під час шкільних канікул, представники партії ОСНОВА в Доманівському районі та представники Миколаївської обласної організації організували поїздку вихованців місцевого Будинку дитячої творчості в басейн «Водограй» у місті Вознесенськ.

28 11 Osnova dity

Фото зі сторінки Артем Ващиленка у  Facebook

На початку листопада депутатка Вознесенської районної ради від УКРОПу Любов Колотюк виділила кошти на технічне обслуговування шкільного автобусу для Григорівського НВК та 2 тисячі гривень – на проведення Інтернету в цьому ж навчальному закладі, інформує офіційний сайт партії.

Крім того, депутатка від УКРОПу Дар’я Дзиговська виділила з депутатського фонду майже 8 тисяч гривень на підписку місцевої газети «Прибузький вісник», яку отримуватимуть пенсіонери та учасники ООС, які мешкають у селі Грушівка Первомайського району.

13 листопада керуючий Миколаївською обласною організацією політичної партії Об'єднання «Самопоміч» Віталій Паливода подарував бензопилу 79-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. А 16 листопада представники «Самопомочі» надавали безкоштовну юридичну допомогу мешканцям Вознесенська. Нею скористалися приблизно 50 пенсіонерів та людей із інвалідністю, повідомляє офіційна сторінка миколаївського осередку партії в Facebook.

28 11 Samopomich benzopula

Фото із офіційної сторінки "Самопоміч Миколаїв" у Facebook

14 листопада голова Первомайської міської організації партії «БПП «Солідарність» Руслан Цимбалюк вручив учням Первомайської ЗОШ №8 тенісний стіл. А 27 листопада за підтримки голови Братського районного осередку партії «БПП «Солідарність» Любові Московщук відбувся шашково-шаховий турнір серед людей з особливими потребами. За першість турніру позмагались 13 учасників, кожен з яких отримав подарунки від організаторів, інформує офіційна сторінка партійного осередку в Миколаєві.

28 11 Bpp tenisnuj stil

Фото з офіційної сторінки "БПП "Солідарність" Миколаїв у Facebook

Як наголошує представник громадського спостереження ОПОРИ за виборами, такі прояви благодійності не порушують виборче законодавство, оскільки виборча кампанія ще не почалася. Однак після її старту відповідні дії партій, які висунули своїх кандидатів у Президенти, будуть розцінені як підкуп виборців оскільки відповідно до статті  64 ЗУ «Про вибори Президента України», «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону».

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected] 

 

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)