26 листопада у Вознесенську відкрився філіал благодійного фонду «Елен Фазал», основним видом діяльності якого є надання соціальної допомоги. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Судячи з інформаційних плакатів, які розміщені на приміщенні філіалу, Елен Фазал нещодавно почала цікавитися політикою і має власну програму розвитку України, хоча під час заходу вона зазначила, що презентація філіалу не пов’язана з майбутніми виборами.

27 11 Elen Fazal

 

Відзначимо, що незалежним консультантом фонду є Олександр Киценко, який на даний момент очолює Вознесенську міську виборчу комісію.

Наразі на території Миколаївської області зафіксовано два діючих та активних благодійних фонди, які пов’язані з політиками. Так, БФ «Крокуємо з турботою» та  БФ «З добром до людей» мають відношення до народних депутатів Ігоря Бриченка та Олександра Жолобецького відповідно. Функціонування даних фондів не є порушенням законодавства країни, адже у Законі України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» зазначається, що фізична особа або благодійна організація може добровільно здійснювати благодійну діяльність, якщо це не передбачає одержання благодійником прибутку.

Але зважаючи на історію українських виборів, подібні благодійні фонди під час виборчих процесів слугували інструментом для непрямого підкупу виборців кандидатами. Також це дає змогу політикам здійснювати витрати поза межами офіційного виборчого фонду кандидата”,  - зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Миколаївській області.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)