29 листопада у місті Лисичанську під час проведення чергової сесії міської ради група депутатів оголосила про створення фракції «Новий курс». Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

До зазначеної фракції увійшли 5 депутатів міськради: Тетяна Корженко, Яків Зайцев, Геннадій Бадаєв, Григорій Старченко та Алла Григор’єва.  До цього вони вже були членами інших фракцій. Зокрема, голова групи Тетяна Корженко протягом депутатської каденції входила до фракції «Самопоміч» та «За життя». Депутат Яків Зайцев був членом  фракції «Опозиційний блок» та «За життя», Геннадій Бадаєв – «БПП-Солідарність» та «Громада і закон». Григорій Старченко та Алла Григор’єва були членами фракції «Опозиційного блоку», а згодом - позафракційними.

Після закінчення сесії члени новоствореної фракції (однойменної з передвиборчим гаслом Юлії Тимошенко) фотографувалися на фоні виставленого у фойє Лисичанської міськради стенду «Новий курс. Нові можливості для кожного». У коментарі Тетяна Корженко заявила про повну підтримку «Нового курсу» Юлії Тимошенко та готовність до співпраці з усіма політичними силами на користь Лисичанська.  

На даний час у Лисичанській міськраді (складається з 36 депутатів) найбільшою є фракція «Опозиційного блоку», до складу якої входить 17 депутатів. Фракція «Новий курс» складається 5 осіб.

У зв’язку зі створенням нової фракції та переходу до неї депутатів із інших фракцій, функціонування фракції «За життя» знаходиться під питанням: відповідно до регламенту міської ради будь-яка фракція має право на існування лише у випадку наявності у її складі більше трьох депутатів. Таким чином, вихід із фракції «За життя» двох її членів автоматично припинило її діяльність.

У зв'язку з некоректним викладом інформації щодо назв фракцій та депутатських груп, дані уточнено та виправлено 10 грудня 2018 року. 

 

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)