У Дніпрі з’явились нові сітілайти Ігоря Шевченка. Вони візуально схожі на ті, що були ще до старту виборчої кампанії, але вже містять вихідні дані. Щодо відсутності вихідних даних на попередніх агітаційних матеріалах ОПОРА вже зверталась до поліції.

Спостерігачі ОПОРИ в Дніпрі повідомляють про появу нових сітілайтів із зображенням кандидата на посаду Президента України Ігоря Шевченка. Вони візуально схожі на ті, що були розміщенні ще до старту виборчої кампанії, але містять вихідні дані: друк виконано ПП «Арніка-2» на замовлення Ігоря Шевченка, накладом 109 штук.

news 11 01 2019 Dnipro Sheva

news 11 01 2019 Dnipro Sheva vyhl

За свідченнями спостерігачів, наразі в місті ще залишаються сітілайти з зображенням кандидата без вихідних даних, щодо яких, ОПОРА зверталися до правоохоронців про порушення правил ведення передвиборчої агітації.

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області зазначив: «Наразі, головна вимога суспільства до кандидатів і партій – є дотримання політичної етики та культури».

Відповідно до ч. 3, ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

За коментарями звертайтеся: