Проти Михайла Кумока, який проголосував за себе та дружину на виборчій дільниці № 230725 на президентських виборах 25 травня у Мелітополі, порушили карну справу. 

Днями відбулосяь засідання окружної виборчої комісії ТВО № 81 за присутності правоохоронців, на якому розглядали питання цього виборця. Слідчі дії по карній справі за ст.158-1 ч.1 Кримінального кодексу України супроводжувалися вилученням копій двох талонів бюлетенів та однієї сторінки списку з підписами Михайла Кумока. Нагадуємо, що голосування виборцем на виборах більше одного разу карається штрафом  від  ста  до  трьохсот   неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян  або  виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.  Те саме  діяння,  вчинене  за  змовою  з  членом  виборчої комісії, карається штрафом  від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк  до  трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

30 травня відбулося засідання сесії міської ради м. Мелітополя, під час якого було поставлено на таємне голосування питання про звільнення директора комунального підприємства ТРК «Мелітополь» Михайла Кумока, але рішення ухвалено не було. За звільнення Михайла Кумока проголосувало 29 депутатів при мінімально необхідній для прийняття рішення кількості голосів 31.

Як відомо, раніше Михайло Кумок відзначився порушенням журналістської етики, коли у грубій формі забороняв місцевим журналістам бути присутнім на круглому столі (обласне правління національної спілки журналістів прийняло рішення щодо його поведінки).

Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
За коментарями звертайтесь:
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.