У Житомирській області проголосувало близько 66 % виборців.  Загалом, голосування відбулося без суттєвих порушень, які могли б спричинити фальсифікацію результатів виборів.

Протягом дня спостерігачі ОПОРИ зафіксували процедурні порушення виборчих комісій, порушення стандартів передвиборчої агітації, маніпуляції із виборчими бюлетенями, технології фальсифікації виборів, протиправне втручання у виборчий процес, пошкодження майна та агітації.

Більшість порушень зафіксували спостерігачі ОПОРИ на дільницях округу № 63 в Житомирі. Типовими є перешкоджання роботі спостерігачів, дострокове відкриття сейфу, відсутність витягу зі списку виборців, наявність більшої кількості бюлетенів ніж зазначено в протоколі ОВК, спроби голосувати без паспорта, спроби винести бюлетень з дільниці, агітація в день голосування, спроби голосувати по закордонному паспорту.

В окрузі № 64 спостерігач ОПОРИ зафіксував факт переписування протоколу членами ДВК. Виправляли час складання протоколу та відсутність записів напроти тих кандидатів, за яких не проголосував жоден виборець. Помилки були допущені, насамперед, через неуважність членів ДВК. Також, члени ДВК привезли з собою до ОВК печатку, що теж  є порушенням.

В окрузі № 65 невідомі особи пошкодили плакати з інформацією про кандидатів у Президенти Юлію Тимошенко та Михайла Добкіна на деяких виборчих дільницях. Деякі члени ДВК були напідпитку.

В окрузі № 67 були спроби проголосувати без паспорта, після зауваження спостерігача ОПОРИ, виборця повертали додому за документом. У Малині на вулицях були розміщені білборди, на яких яскраво проявляється стиль агітаційних матеріалів кандидатів у Президенти Юлії Тимошенко без вихідних даних. У Коростишеві голова ДВК був напідпитку. Експертиза показала 2,1 % проміле алкоголю, а в ОВК зазначили, що алкоголю в крові не було виявлено. Після експертизи голова надалі перебував на дільниці.

В окрузі № 68 на дільниці на 10 хвилин вимкнули світло і один виборець проголосував не в кабінці. ОВК не забезпечила в повній мірі ДВК пакетами для пакування бюлетенів. На дільниці зареєстровано 792 виборці, а  ОВК надала чотири пакети для пакування порахованих бюлетенів та контрольних талонів.

Разом з тим, не зважаючи на виявлені порушення, у цілому, голосування відбулося без масових порушень, які могли б вплинути на волевиявлення громадян.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.