Політичну агітацію у визначених законом місцях прибрали комунальні служби, а все інше – на совісті керівників передвиборчих штабів.

ahitatsia

Саме таке рішення прийняв заступник міського голови міста Суми Віктор Волонтирець. Він дав завдання міській інспекції з благоустрою проконтролювати процес очищення міста від політичної реклами та направити листи із вимогою прибрати рекламу до штабів кандидатів на пост як Президента, так і міського голови.

При цьому, комунальні служби відзвітували, що прибрали політичну агітацію в офіційних місцях її розміщення перед «днем тиші» ще 23 травня, заявивши, що все інше – відповідальність штабів. Але спостерігачі ОПОРИ в суботу 24 травня фіксували не прибрану агітацію в обласному центрі.

Станом на 27 травня в місті й досі помітні агітаційні листівки і плакати на деяких стовпах та парканах.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.