Станом на 15 годину 27 травня в Кіровоградській області завершено підрахунок на чотирьох з п’яти виборчих округів.

 

В усіх п’яти округах підрахунок відбувався практично вручну: постійно зависала інформаційа система «Вибори». Також, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, підрахунок затримувався через те, що частину протоколів було заповнено неправильно і їх відправляли на доопрацювання. У 102-му окрузі були випадки пошкодження упаковки і бюлетені доводилося ще раз перераховувати. Більшість ОВК офіційно працювали без перерви, по кілька годин по черзі відпочивали лиш окремі члени комісії. У 103-му окрузі на ніч з 26 на 27 була здійснена технічна перерва – чекали перероблені протоколи із чотирьох ДВК.

У 100-му окрузі, як вже писала ОПОРА (м. Кіровоград), не обійшлося без скандалу. Усі підрахунки було здійснено до 15.00 26 травня, але голова з незрозумілих причин відмовлявся складати остаточний протокол. Після тиску з боку членів комісії та спостерігачів і складання протоколу про бездіяльність голови ОВК, вночі з 26 на 27 травня роботу по підрахунку було завершено. За годину до цього від перевтоми в приміщенні комісії втратив свідомість один із членів ДВК. Наразі триває підрахунок у 101 окрузі (центр - м. Бобринець).

ovk 103 25.05

ovk 103 25.05 2

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18, http://oporakr.org/
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.