Сьогодні голова Одеської міської територіальної виборчої комісії Олександр Ахмеров оголосив результати голосування одеситів з виборів мера міста. За даними отриманих протоколів, переможцем визнано Геннадія Труханова: за нього проголосували 146 тисячі 22 виборця. А за його опонента Едуарда Гурвіца - 107 тисяч 526 осіб (на 38 тисяч 496 голосів менше).

trukhanov odesa

(Фото: http://goo.gl/JwzIYN)

Утім, не всі члени одеського міськтервиборчкому проголосували "за" встановлення факту перемоги Геннадія Труханова: член комісії Юрій Борщенко голосував проти і відмовився підписати протокол з результатами голосування.

Примітно, що на засіданні міської виборчої комісії в різному статусі перебували депутати Одеської міської ради Марат Корольов, Олег Дудник, Олександр Казарновський, Олександр Георгієв, а також начальник міського юридичного управління Олександр Іщенко.

Цікаво, що за день до очікуваного оголошення результатів голосування, на сайті Одеської міської ради з'явилось повідомлення про заплановане проведення в цей же день позачергової сесії. На ній Олександр Ахмеров також оголосив результати голосування і повідомив про перемогу Геннадія Труханова.

Після цього новообраний мер Одеси прийняв присягу і пообіцяв, що «буде вірно служити місту». «Спасибі одеситам і землякам, які прийшли на вибори і віддали свої голоси у цей непростий час. Це великий кредит довіри. Є труднощі в управлінні міським господарством, але мене це не лякає. Головне - я відчуваю підтримку одеситів, а своє завдання бачу в тому, щоб забезпечити безпеку в місті», - заявив він.

Крім цього, Геннадій Труханов має намір “забезпечити гідне життя в місті”.

Присутній на сесії голова області Ігор Палиця привітав Геннадія Труханова з "чесною перемогою": «На всіх дільницях був порядок. Я не бачив ніяких фальсифікацій і вважаю, що вибори пройшли чесно».

Також він побажав місту більше не проводити подібних виборчих компаній, коли «виливається стільки брудної інформації», а кандидатам - «з повагою ставитися один до одного».

Нагадаємо, що напередодні дня голосування Геннадія Труханова звинуватили у тому, що він є громадянином Росії та Греції.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.