Практично на всіх ОВК помічено членів ДВК з печатками, які вносили корективи до протоколів про підрахунок голосів на місці. Зазвичай, виправляли неточності: розбіжності у написанні прописом та цифрами, дату тощо.

 

Особливо відзначився під час процесу прийому протоколів та бюлетенів член ОВК №120 (центр – Личаківський район). Він особисто радив (!) членам дільничних комісій не повертатися на дільниці, а переписувати протоколи на ОВК. Такими діями члени ДВК грубо порушували виборче законодавство. Так, частина 7 статті 82 ЗУ «Про вибори Президента України» визначає, що дільнична комісія зобов’язана розглянути питання про внесення змін до протоколу. Протокол з поміткою «Уточнений» транспортується і передається ОВК.

Детальніше:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області
032 254 61 63
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.