На ВД № 631548 (174 ВО) офіційний спостерігач від ОПОРИ став свідком того, як на дільниці була зареєстрована в якості спостерігача людина у військовій формі. Як повідомив пізніше голова комісії — цей спостерігач представляв громадську організацію Російської Федерації.

 

Близько 16:00 на дільницю № 631548 зайшли двоє людей - чоловік у військовій формі та жінка в штатському. Вони пред'явили свої посвідчення та зареєструвалися як спостерігачі. Після підійшли до інших спостерігачів, поцікавилися явкою виборців та залишили приміщення.

Опісля спостерігач ОПОРИ спитав у голови комісії, від якої саме організації були ці люди. На це голова комісії відповів, що від громадської організації Російської Федерації. На фото з журналу реєстрації видно — що чоловік представляв інтереси організації, назву якої скоротили до абревіатури ОФ (12 рядок), а жінка — від кандидата, прізвище якого вписали нерозбірливо, але воно схоже на прізвище Тимошенко (13 рядок).

Далі спостерігач ОПОРИ вирішив вийти за ними та на вулиці побачив поряд з цими двома особами ще двох чоловіків — одного в штатському та одного в військовій формі — і жінку, також в штатському.

Через годину на дільницю прийшли ще двоє інших — чоловік і жінка. Вони зареєструвалися як спостерігачі від кандидата Ю.В. Гриценка (рядок 14) та Гриценка А.С. (рядок 15) і представилися членами самооборони. Також у розмові з членами комісії надали їм свої контакти, і сказали дзвонити в разі непередбачуваних обставин. Після чого залишили  дільницю.

Примітно, що потім на ДВК надійшло декілька дзвоників, як уточнює спостерігач ОПОРИ, їх було як мінімум 3, з різних джерел з питанням, чи все на дільниці в порядку.

Адреса ВД № 631548: школа № 104, спортивна зала, вул. Другої П’ятирічки, 55, м. Харків.

До речі, за цією адресою знаходиться ще одна ВД № 631544.

news6 25 05 Kharkivska obl

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.