Декілька ОВК Рівненщини через технічну несправність інформаційно-аналітичної системи "Вибори Президента України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" прийняли рішення передавати дані протоколів телефоном.

 

Така можливість регламентується п.5 постанови ЦВК № 392 від 28.04.2014 року, який говорить, що «у разі виникнення будь-яких проблем у процесі передачі інформації Центральній виборчій комісії системний адміністратор зобов’язаний негайно звернутися до служби технічної підтримки ІАС "Вибори Президента України". У день голосування (повторного голосування) до відновлення нормальної роботи ІАС "Вибори Президента України", як виняток, інформація про хід голосування може передаватися телефонним чи факсимільним зв’язком, після чого системний адміністратор зобов’язаний ввести в систему всю передану зазначеними засобами зв’язку інформацію».

Наразі таким чином приймають протоколи на ОВК № 154 та ОВК № 156.

Альтернативний шлях обрали на ОВК № 158, де протоколи сканують спеціальною програмою, яка перевіряє правильність їх заповнення і залишають на ОВК до того, поки не запрацює нормально система.

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.